Jakabos Zsuzsa is a Fifty-Fiftyn vitorlázott

Józsa Márton Miklós és csapata haladnak a Fifty-Fifty nevű 50 lábas kétárbócos katamaránnal Badacsony előtt vissza a cél felé a 44. Kékszalag MVM Partner Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen
Vágólapra másolva!
Az ország leggyorsabb katamaránján, a Kékszalag-győztes Fifty-Fiftyn vitorlázhattak ma londoni olimpikonjaink, a hajó legénysége ugyanis így akart tisztelegni a sportolók teljesítménye előtt. A hajó rekordidő alatt nyerte az idei Kékszalag versenyt.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Turcsi Gábor

A meghívást elfogadta az olimpiai bajnok Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Dombi Rudolf és Kökény Roland kajakozó, valamint Cseh László úszó, Csernoviczki Éva cselgáncsozó, Jakabos Zsuzsanna úszó, és Berecz Zsombor vitorlázó.

A katamaránt Józsa Márton kormányos mutatta be a kifutást megelőző sajtótájékoztatón. Az Európa legrégebbi és legnagyobb tókerülő versenyeként számon tartott Kékszalag idei győztese, a Fifty-Fifty 50 láb hosszú, 9 méter széles és egyedülálló módon kétárbócos, az árbócok ugyanis egymás mögött, de nem egy vonalban helyezkednek el. A hajó megépítése óta mindössze 15 órát töltött a vízen, ebből 10 óra 40 percet a Kékszalagon - új rekordot állítva fel a verseny történetében. A legénység tervei szerint tókerülő versenyeken indulnak a katamaránnal, jövőre 2-3 balatoni és külföldi megmérettetésen szeretnének részt venni.