Utasoktól kért volna pénzt üzemanyagra az Air France

Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy az Air France egyik járatának üzemanyaghiány miatt le kellett szállni Szíriában, még elegendő készpénzük sem volt a tankoláshoz. Azért sikerült valahogy megoldania a helyzetet a légitársaságnak.
Vágólapra másolva!

A francia légitársaság Bejrútba tartó járata kalandos utat járt be szerda este. A libanoni fővárosban ugyanis zavargások miatt nem engedték leszállni a gépet, inkább átirányították Ammanba, ám útközben üzemanyaghiány miatt kénytelen volt landolni a damaszkuszi reptéren. "A szíriai állapotok miatt az utasok igencsak aggódtak amiatt, hogy itt kellett leszállniuk" - nyilatkozta az egyik utas ismerőse a Reutersnek.

Forrás: AFP

Tovább bonyolította a helyzetet, hogy kiderült: a szíriai reptéren csak készpénzzel lehetett fizetni az üzemanyag utántöltéséért, amire az Air France-nál nem voltak felkészülve. "Ezért elővigyázatosságból a személyzet az utasokhoz fordult, hogy meg tudják: ki, mennyi készpénzzel tudna hozzájárulni a tankoláshoz" - mondta az Air France szóvivője.

Egyelőre nem tudni, hogyan, de az Air France végül is ki tudta fizetni az üzemanyagot, így nem volt szükség az utasok pénzére. A Párizsból induló gép ezek után csütörtök este érkezett meg eredeti célvárosába, Bejrútba.