Eger és Tokaj felé ralliznak a boros úton

Magyar Borok Útja Rallye 2011
Vágólapra másolva!
Idén tizenhetedik alkalommal, augusztus 24-én indul útjára a Magyar Borok Útja Rally autóverseny, amelyen az Egri, a Tokaji Mátrai és a Dél-Balatoni borvidéken huszonegy pincészetet és három pálinkafőzdét ejtenek útba a versenyzők. A jótékonysági verseny célja, hogy a hazai borvidékek, borok és borkultúra mellett, a magyar gasztronómiát és a turisztikai vonzerőket is népszerűsítse. 
Vágólapra másolva!



Forrás: Regő kft.

A versenyzőként induló művészek, újságírók, sportolók nemcsak kóstolják a borokat, de az egyes állomásokon különböző feladatokat is végre kell hajtaniuk. A Budapestről, a Parlament elől induló verseny időre megy, a csapatoknak ellenőrző pontokon kell áthaladniuk és ezek kihagyását, az útvonalról való letérést, vagy éppen a túl gyors haladást pontlevonással büntetik a bírók.

A feladatok között szerepel az ügyességi vezetés a Hungaroring csúszós, vizes tesztpályáján, a pincészeteknél pedig ügyességi játékokkal lehet ellensúlyozni az útközben elszenvedett esetleges pontvesztést; célba dobással, íjászattal, hordógurítással, talicskatolással vagy épp a tesztlap helyes kitöltésével növelhetik esélyüket.

Az idei futamon többek között az Agárdi Pálinkafőzdét, Béres Szőlőbirtok és Pincészetet, Bolyki Szőlőbirtokot, Demeter Pincészetet, Fitomark Tokaji Borházat, Gróf Buttlert, Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot, Tokaj Kereskedőház Zrt-t, Zwack Múzeum és Látogatóközpontot és a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft -t látogatják meg a Rallye versenyzői.

Még a legszabálytalanabbul vezetőt is díjazzák
Az első Magyar Borok Útja Rally-t 1995-ben indította Regőczi Attila üzletember és Ferjáncz Attila autóversenyző azzal a céllal, hogy a verseny népszerűsítse a magyar borkultúrát és megismertesse a nagyközönséggel a borvidékek turisztikai látnivalóit is.

Forrás: Regő kft.

Idén is több kategóriában hirdetnek győztest: különdíjat kap a legjobb női páros, a legjobb politikus páros, a legbiztonságosabban versenyző páros, és az az egység is, amely a legtöbb szabálytalanságot követi el a verseny során. A verseny jótékony célokat is szolgál, a díjátadó gálán tombolasorsolást és borárverést tartanak, melynek összegét az Afrikai - Magyar Egyesületnek ajánlják fel.