Vidékre menekülünk a hosszú hétvégén

Vágólapra másolva!
Elsősorban a vidéki szállodák iránt nő meg a kereslet az augusztus 20-hoz kapcsolódó hosszú hétvégén, de a tűzijáték azért Budapestet is vonzóvá teszi.
Vágólapra másolva!

"Mivel még tart a nyári nyaralási szezon, ahol vízpart vagy wellness szállodák vannak - például a Balaton, a Velencei-tó partján vagy a Dunakanyarban - valószínűleg telt ház, vagy közel telt ház lesz" - Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) titkára.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Hozzátette, a szállodák összességében jó keresletre számítanak ebben a hónapban a fővárosban is, de ez nem csúcsidőszak. Budapestre a városi turizmus a jellemző, amelynek a legerősebb időszaka május-június és szeptember-október. Ezzel együtt 70-80 százalékos szobafoglaltság jellemző augusztusban. A Duna-parti szállodákban például a most következő hétvégén telt házhoz közeli napok lesznek, de nem augusztus 20-án, hanem inkább az előző két napon. A Budapestre érkező turisták ilyenkor is zömében pénteken érkeznek és vasárnap este el is utaznak, mert hétfőn már dolgoznak - mondta Kovács István.

Az augusztus 20-án itt tartózkodó külföldieket azért érdekli a tűzijáték, a Duna-parton lévő szállodákban sokan foglalnak asztalt azért, hogy vacsora mellett élvezhessék a látványt. A hotelek erre fel is vannak készülve. Vannak olyan vendégek is - köztük magyarok - akik a tűzijáték kedvéért Dunára néző szobát vesznek ki, és ott töltik az estét.