Balatoni quadratlon-túra csak menőknek

balaton, kajak, quadratlon, stég, illusztráció
Vágólapra másolva!
Úszásban, futásban, kerékpározásban és kajakozásban mérhetik össze erejüket augusztus 26-án vasárnap az I. Epic Balaton Quadratlon teljesítménytúra résztvevői Balatonudvariban. A versenyzők egyéniben és váltóban is teljesíthetik a távokat.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A kajakozásból és bringázásból álló duatlon versenyek után egy fokkal nehezebb és összetettebb teljesítménytúrára várják az érdeklődőket vasárnap Balatonudvariba. Az I. Epic Balaton Quadratlon versenyen az indulóknak úszásban 1,5 kilométert, kajak-kenuban 10 kilométert, kerékpárral 43 kilométert, futva pedig 10 kilométert kell legyűrniük.

Pihenő nélkül egy szuszra
A számok mindegyike a balatonudvari strandról indul, az egyéni indulóknak 9 ezer forint, a váltóknak személyenként 6 ezer forint a nevezési díj. A versenyzőket két egyéni és két váltókategóriában díjazzák. A verseny alatt folyamatos időmérés lesz, ami az első versenyszám startjától az utolsó szám célba érkezéséig tart, az egyes versenyszámok között nem lesz pihenő.

Az úszáson egy 750 méteres körpályán két kört kell megtenniük a versenyzőknek, a kajak-kenuban szintén két kör a teljesítendő egy 5 kilométeres pályán, itt minden kajak és kenutípus engedélyezett, evezős csónakot viszont nem lehet használni. A kerékpáros szakasz közutakon zajlik, ezért minden versenyzőnek kötelező a bukósisak viselete. A főutakon csak a bringát tolva szabad átkelni, ha pedig valaki várakozásra kényszerül a vasúti átjárónál, az időeredményéből jóváírják a kiesett perceket. A futópálya egy rövid, a faluból kivezető szakaszon betonozott, a nagyobb része azonban füves, murvás. A versenyzőknek a kijelölt pályán egy kört kell teljesíteniük és szemben a kerékpáros szakasszal, itt három helyen is kapnak frissítőket. Részletes programért és a nevezési feltételekért kattintson ide.