Ökoturisztikai látogatóközpontot avattak Kaszón

Vágólapra másolva!
52 millió forintból épült fel a látványosság a Somogy megyei településen.  
Vágólapra másolva!

A Somogy zöld szíveként is emlegetett erdészet területén interaktív oktató központot alakítottak ki, hogy bemutassák a kaszói erdő különleges flóráját és faunáját, az erdészek és a vadászok munkáját, a természet, az erdő szépségét. A HM Kaszó Zrt. által alapított Erdőgazdaság azokért, akik az erdőért Alapítvány mintegy 52 millió forint pályázati támogatást nyert a beruházás megvalósításához.

Szászfalvi László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri biztosa szerint a látogatóközpont tudatosítja majd mindazokban, akik idejönnek, hogy mit kaptak az emberek ajándékba, és mi a felelősségük abban, hogy ezt tovább tudják adni utódaiknak.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő rámutatott: Kaszó határában van Magyarország legnagyobb egybefüggő síkvidéki erdeje, amelynek egyedülálló a gímszarvasállománya, és különlegesek a növényei. A politikus felidézte, hogy Kaszó hosszú időn keresztül a külvilágtól teljesen elzárt katonai terület volt, és csak a kilencvenes évek közepétől vált közkincsé, nyitottá a vadászok és erdőjárók előtt, és azóta dinamikusan fejlődik.