Európa egyik legszebb bringás útja a balatoni

Borozás a GPS-es bringatúrán, kerékpár, túra, balaton, borkóstolás, idegenvezetés
Vágólapra másolva!
Ezt most már nemcsak mi mondjuk, hanem a németek is. Európa húsz legszebb kerékpáros útja közé választotta ugyanis a Balaton körüli biciklis utat a németországi Bruckmann kiadó.
Vágólapra másolva!

Forrás: Vinociped Kft.

A müncheni székhelyű kiadó július végén jelentette meg újabb, 168 oldalas kerékpáros könyvét, amely Európa húsz legszebb kerékpáros útját mutatja be, ahol minden túrát hat-nyolc oldalban jellemeznek. A szerző kerékpárjával nyolc napig a Balaton északi partján kirándult, erről számolt be az olvasóknak- közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. hétfőn.

A közlemény szerint a kerékpáros turizmus egyre népszerűbb Németországban, ezért az MT Zrt. németországi képviselete évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy különböző csatornákon minél többen értesüljenek a magyarországi kerékpáros lehetőségekről.

Az Általános Német Kerékpáros Klub (ADFC) felmérése szerint 2009-ben a lakosság 49 százaléka, azaz több mint 40 millió ember vett részt egynapos biciklis kiránduláson, 6 százaléka, mintegy 5 millió pedig öt napnál hosszabb kerékpáros üdülésen. A kerékpáros turisták napi költése fejenként átlagosan 60 euró körül alakul. A hazai kerékpáros utak mellett sok német biciklis választ más országokat is úti célul. A legnépszerűbb bringás út évek óta a Duna menti kerékpáros út osztrák szakasza, amit a Via Claudia Augusta és az Etsch kerékpáros út követ.