A szállodában felejtette a cápáját

Vágólapra másolva!
Mobil, fényképezőgép, elemtöltő - csak néhány azon kellékek közül, amelyeket egy utazáshoz magunkkal viszünk, és amelyeket sietségből vagy feledékenységből könnyen a szállodai szobában felejthetünk. Sokkal izgalmasabb kérdés viszont, hogyan hagyhatja el a szobáját valaki a pénzkötege, a műlába vagy épp az élő cápája nélkül. Összeszedtünk néhányat a szállodában hagyott legbizarrabb tárgyak közül.
Vágólapra másolva!

A szürke ötven árnyalata. Egy erotikus regény, amelyet az elmúlt hónapokban utazók ezrei felejtettek elcsomagolni a bőröndjükbe az aktuális szállodájuk elhagyásakor. Véletlenül, netán szándékosan? Nem tudni, mindenesetre a brit Telegraph számolt be arról, hogy egy brit szállodalánc, a Travelodge munkatársai április óta mintegy 7 ezer példányt szedtek össze belőle a szállodaszobákban, amivel vezeti a cégnél hátrahagyott könyvek éves listáját (a sorozat másik két része is előkelő helyet foglal el). A Travelodge egyébként azt állítja, hogy tavaly a 36 500 szállodai szobájukban közel 22 ezer darab könyvet találtak.

Forrás: MTI/Rosta Tibor
Sok furcsa dolog marad a szobákban (illusztráció)

Egy másik szállodalánc, a Novotel jelentése szerint egyébként a leggyakrabban hátrahagyott tárgyak között rendszerint ott vannak a felnőtteknek való játékok és alsóneműk is, így az erotikus könyv hányatott sorsa sem túl meglepő. Persze a hátrahagyott tárgyakról nem kell feltétlenül lemondania a tulajdonosának. Általában 30 nap és fél év közötti időtartam az, amíg egy szálloda recepcióján megőrzik az elvesztett holmikat. Ugyanakkor ilyen esetben a vendégnek kell utána kérdeznie a szállodánál, és nem fordítva - hacsak nem egy mobiltelefonról vagy laptopról van szó -, már csak titoktartási okokból is.

Többek közt volt már példa arra, hogy egy férfi az eltűnt jegygyűrűjét keresve hívta fel a szállodát, ahol megszállt, nyomatékosan elmagyarázva az alkalmazottaknak: a felesége nem tudhat arról, hogy ő egyáltalán ott járt. Ha pedig senki nem jelentkezik egy elvesztett tárgyért, akkor azt általában jótékony célra fordítják vagy odaadják az alkalmazottaknak. A Huffingtonpost összeállításából kiderül, hogy időnként tényleg nagyon bizarr dolgok maradnak a hotelszobákban.

A szállodai szobákban talált bizarr dolgok

6 ezer dollár készpénzben
Borravalót ugyan minden hotelben szokás hagyni a takarítószemélyzetnek, de azt általában nem cipzáros táskába teszik, és nem 6 ezer dollár (1,3 millió forint) összegben. Mint kiderült, a táskát egy misszionáriuscsoport felejtette a miami repülőtér szállodájának egyik szobájában, ám vissza is kapták a pénzzel együtt, mivel a megtaláló, egy becsületes takarítónő, egyből jelentette az esetet a feletteseinél.

Műláb
Valószínűleg eléggé megijedhetett az a kanadai szállodai dolgozó, aki zokni vagy cipő helyett nem mást, mint egy műlábat talált az egyik szobában az ágy alatt. Az eset a fairmonti Queen Elizabeth Hotelben történt Quebecben, de azt nem tudni, hogy az érintett vendég hogyan tudta elhagyni a szállodát a lábprotézise nélkül.

Egy élő cápa
Nem kis meglepetést okozott egy portugál szállodában, amikor a takarítók egy legyengült, de még élő cápát találtak az egyik fürdőszobában. A tengerből kifogott állat a fürdőkádban, csapvízben próbált úszkálni, holott égető szüksége lett volna sós vízre. De szerencsére még időben jött a segítség, a cápa túlélte az esetet, és visszakerült természetes környezetébe.

Marihuána
Senki nem talál magyarázatot arra, hogy a vancouveri Opus Hotel egyik vendége milyen megfontolásból hagyott maga után egy táskányi marihuánát. "A táskát egy eldugott helyen találtuk meg a hátsó lépcsőházban. Amikor kipróbáltuk, akarom mondani, lehúztuk a vécében, azon gondolkodtunk, hogy ki rejthette el ott, és lehetséges-e, hogy egy legközelebbi látogatására tette félre" - nyilatkozta a hotel vezetője, Nicholas Gandossi.

Díjugrató ló
Igaz, nem a szobában, hanem az angliai Droitwich hotel parkolójában, a saját utánfutójában találták meg azt a bizonyos lovat, de ez azért mindenképp érdekes lelet. Egy díjugrató ló igencsak értékes, ki tudja, mi járt a tulajdonos fejében, amikor induláskor elfeledkezett az állatról.

Műfogsor
Ha csak nem fogtündérként látogatunk egy szállodába, egészen biztos, hogy nem szeretnénk fogakat találni a szobánkban. Főleg nem egy egész műfogsort, amelyet szemmel láthatóan használt már valaki. Az Eurostars barcelonai szálládájából mindenesetre valaki a fogsora nélkül távozott. Az illetőnek késve ugyan, de feltűnt, hogy valami fontosat elhagyott, és megkérte a szállodát, küldjék utána a fogsorát Angliába.

Felfújható bárány
Van, akinek segít elalváskor, ha elkezd bárányokat számolgatni, van, akinek nem. A Travelodge edinburgh-i szállodájának egyik vendége talán nem tudta elég élethűen maga elé képzelni a kerítésen átugráló állatokat, ezért beszerzett magának egy felfújható bárányfigurát. Aztán ott is hagyta.