Orosz és török járatokat indít a Wizz Air

Váradi József,  a Wizz Air magyarországi vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
A Polgári Légiközlekedési Hatóság a Wizz Airt jelölte ki, hogy Budapestről Antalyába, Isztambulba és Moszkvába repüljön - közölte a diszkont légitársaság. A jogok elnyerése az érintett országok közötti diplomáciai eljárások, illetve az illetékes orosz és török hatóságok jóváhagyását követően válik véglegessé.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air az újonnan kijelölt útvonalakra azonnal megkezdi a jegyértékesítést, amint a török és az orosz jóváhagyás megérkezik. A társaság szeptemberben jelentette be, hogy decembertől Kijevbe és Tel-Avivba indít járatokat. Ezeken az útvonalakon korábban ugyancsak a Malév repült, annak csődje után pedig pályázatot írtak ki rájuk.

"Elindulásuk után ezen új útvonalak - a korábban bejelentett kijevi és tel-avivi útvonalakkal együtt - tovább erősítik Magyarország kapcsolódását olyan országokhoz, amelyek komolyan hozzájárulhatnak Magyarország turisztikai iparának fejlődéséhez" - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. "Olcsó árainkkal megtörjük az ezeken az útvonalakon tapasztalható ármonopóliumot, és jelentős mértékű forgalomnövekedést segítünk elő" - tette hozzá.

A Wizz Air jelenleg 39 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, 250 útvonalon, 81 desztinációval, 29 országba. A Wizz Airnél 1500 repülési szakember dolgozik, és idén várhatóan több mint 12 millió utast szállít majd.

A társaság épp tegnap léptette hatályba új poggyászszabályzatát, amelynek értelmében a fedélzetre felvitt nagyobb méretű csomagok után ezentúl fizetni kell.