Okostelefonnal is kinyithatjuk az ajtót

hotel, ajtó, kártyás kulcs
Vágólapra másolva!
Az okostelefonok mára az utazás fontos kellékévé váltak. Tömegével lehet találni a földrajzi helymeghatározáson alapuló geotagging applikációkat, vagy olyanokat, amelyek segítségével azonnal meg lehet osztani az elkészített képeket. Hamarosan a szállodai szobába is ezekkel juthatunk be kulcs helyet.
Vágólapra másolva!

"Ha a szállodai vendég letölti az applikációnkat, beírja felhasználónevét és jelszavát, akkor a program hozzá kapcsolja a hotelfoglalását" - magyarázza a Ben Robertson, az y!kes nevű cég vezérigazgatója a Hotel Management újságírójának. A foglalás napján a felhasználó értesítést kap arról, hogy a szobája kész. Ha beüti személyes PIN kódját, akkor hozzáférést kap a szobaszámához. A mobiltelefon Bluetooth adatátviteli rendszerén keresztül a rendszer felismeri a vendéget a hotel lobbijában, és így a bejelentkezés is megtörténik. Ha pedig megérinti a szobája kilincsét, automatikusan felismeri, és beengedi.

Forrás: AFP/Miyuki Ryoko
Ez még a "hagyományos" módszer

A mobilapplikáció az iPhone és a BlackBerry telefonjai mellett androidos és windowsos készülékeken is alkalmazható. Akinek nincs okostelefonja, az továbbra is használhatja a hagyományos kulcsot az ajtónyitásra.

A társaság a jövőben a szállodai vendég ott tartózkodásának egyéb körülményeit is szeretné kényelmesebbé tenni a rendszer közelségfelismerő technológiájával. Ilyen lehet például a szobahőmérséklet, a világítás vagy a kedvelt tévécsatornák beállítása.