Így dobatott ki a Ryanair egy utast

Ryanair légitársaság, fapados, repülőgép, Boeing 737-800 típusú repülőgépe a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Vágólapra másolva!
Egy spanyol nőt azért szállítottak le a Ryanair egyik gépéről közvetlenül a felszállás előtt, mert nem fért bele a könyve és egy papírtekercs a kézipoggyászába. A rendőri akcióról videó készült.
Vágólapra másolva!

A Facebookon megjelent videón az látszik, hogy a rendőrség lekísér egy nőt a valenciai repülőtérről - írja a The Telegraph. Spanyol napilapok beszámolója szerint az ír fapados légitársaság az után kérte a hatóság segítségét, hogy a nő a kezében vitt egy könyvet és egy papírtekercset, mert nem tudta berakni a kézipoggyászába. Az eset nyomán Spanyolországban bojkottot hirdettek a Ryanair ellen a Twitteren.

A felvételen látszik, ahogy a nő kérleli a rendőrt, hogy hadd maradhasson a fedélzeten. A többi utas felajánlotta neki, hogy tegye a tárgyait az ő táskájukba. Amikor aztán lekísérik a nőt, hangosan azt kiáltják az utasok, hogy "szégyen, szégyen".

A Ryanair szóvivője azt állította, hogy a nő bomlasztó volt, és úgy nyomult be a beszálló kapun, hogy nem mutatott semmi féle igazolványt a személyazonosításra. "Az utas megsértette a repülőtér biztonsági szabályzatát, és mivel bomlasztó magatartást tanúsított, a Ryanair tisztviselői kérésének megfelelően eltávolították a repülőgépről" - mondta a szóvivő.