Jó a hollywoodi filmsztár a szállodánál

robert de niro, nobu, las vegas
Vágólapra másolva!
Egy új hotel életében nemcsak a nyitás, hanem már az azt közvetlenül megelőző időszak is kulcsfontosságú, hiszen alapos hírverés kell neki. Ezt a feladatot lényegesen megkönnyíti, ha a tulajdonosi körnek tagja egy közismert sztár is, akivel jól el lehet adni a szállodát. Jó példa erre a hamarosan Las Vegasban megnyíló Nobu Hotel, amelynél Robert De Nirónak is igen fontos szerep jutott.
Vágólapra másolva!

A Nobu Hotelben, ahová februárra már foglalni is lehet, Robert De Niro is tulajdonos a Nobu Hospitality nevű cégen keresztül, amely a világhírű Nobu-étteremláncot is működteti. Utóbbinak 2010-ben nyílt meg a budapesti egysége, amelynek ráadásul Andy Vajna az egyik társtulajdonosa.

"Sokan kérték tőlünk, hogy nyissunk éttermet a szállodájukban. Aztán egyszer csak azt gondoltuk: miért ne csinálhatnánk meg a saját hotelünket?" - mondta egy Los Angeles-i lapnak adott interjújában De Niro. Az első Nobu Hotelt a megújuló Caesars Palace-ban alakítják ki. Mintegy 30 millió dollárt szántak a felújításokra, amelynek eredményeképp elegáns luxushotel várja majd a vendégeket. A színész neve egyébként nem először kapcsolódik össze a vendéglátóiparral, mivel De Nirónak már van egy szállodája New Yorkban.

És nem is ő az egyetlen híresség, aki érdeklődik a hotelek iránt. A gadling.com összeszedett néhányat azokból a szállodákból, amelyek valószínűleg nem lennének ugyanazok, ha nem állna mögöttük egy-egy ismert ember. Nem meglepő, hogy többnyire luxusszállodákról van szó, méghozzá a világ minden táján.

Nyaralóhely forgatási helyszínből

Forrás: AFP/Safra Sylvain
Forrás: AFP/Safra Sylvain

Tetiaroa

A hatvanas években járt először erre felé Marlon Brando, amikor forgatási helyszínt keresett az emlékezetes, Lázadás a Bountyn című filmhez. Annyira megtetszett neki a Francia Polinézia gyöngyszeme, Tetiaroa - amely tulajdonképpen egy gyönyörűséges korallzátony - hogy hamarosan a tulajdonosa is lett. A 2004-ben elhunyt sztár felépített itt egy hotelt is a hetvenes években, amely azonban később bezárt. Hamarosan felépül azonban a szigeten egy másik luxusnyaralóhely, amely az ő nevét viseli majd, és főleg az ökoturistákat célozza meg, mivel Brando fontosnak tartotta, a sziget természeti értékeinek megőrzését.

Luxus a hegyekben

Forrás: AFP/Frilet Patrick
Forrás: AFP/Frilet Patrick

A Sundance Resort télen

Az amerikai Sundance Resort igazi paradicsom az érintetlen természetre vagy a téli hónapokban a síelésre vágyóknak. A gyönyörű hegyvidéki területet Robert Redford vásárolta meg még 1969-ben, és teljesen átalakította a helyet, amely akkor álmos síközpont volt. Ma már nagyon jó hangulatú, aktív kikapcsolódási lehetőségek tucatját kínáló luxuskomplexumról van szó, amely a művészetet is pártolja.

Butikhotel Írországban

Forrás: www.theclarence.ie
Forrás: www.theclarence.ie

A Clarence Hotel bejárata Dublinban

A rocksztár Bono és zenésztársa egy írországi luxusingatlanba fektetett be nem kevés pénzt 1992-ben. Egy 49 szobás butikhotelról, a Clarence-ről van szó, amely minden évben szép számmal vonzza a jól szituált vendégeket Dublinban.

Jóga és stílus New Yorkban

Forrás: iStockphoto
Forrás: iStockphoto

Jóga, ezúttal a szabadban

Richard Gere épp a közelmúltban újítatta fel nyolcszobás fogadóját, a Bedford Post Innt, ahová szívesen járnak a hírességek. A kényelmes szobáiról és kiváló ételeiről egyaránt ismert luxusfogadóban a vendégek lelki egyensúlyáról a házon belüli jógastúdió gondoskodik.

Coppola sok helyen hódít

Forrás: AFP/Photononstop
Forrás: AFP/Photononstop

Belize

Francis Ford Coppolának nem is egy, hanem jó néhány szállodája van szerte a világon, elsősorban Belize-ben, Guatemalában, Argentínában és Olaszországban.

Kedvenc nyaralóhelyüket vették meg

Forrás: AFP/Guido Alberto Rossi
Forrás: AFP/Guido Alberto Rossi

Bermuda

Fantasztikus érzés, ha az ember meg tudja vásárolni a kedvenc nyaralóhelyét. Michael Douglas és felesége, Catherine Zeta-Jones már ismeri ezt, ugyanis évvekkel ezelőtt - csak részben ugyan -, de megvásárolták azt a bermudai üdülőparadicsomot, ahová előszeretettel jártak. Egy ideje már nem fogadott vendégeket a hely, de Douglas nem hagyta veszni a hotelt, és kereste a lehetőségeket a fennmaradására. Friss hír ezzel kapcsolatban, hogy egy új partnernek köszönhetően 100 millió dollárból fog megújulni és átalakulni a hely.

Elbűvölő Marokkó

Forrás: Kasbah Tamadot
Forrás: Kasbah Tamadot

A Kasbah Tamadot Home Marokkóban

Azt sokan tudják, hogy a híres Necker Island Richard Branson nevéhez köthető, azt viszont már jóval kevesebben, hogy Marokkóban is van egy igencsak magas színvonalú szállodája. Persze nyilván nem meglepő, hogy a Virgin cég alapítójának egynél több saját üdülőhely szerepel a neve mellett.

A vidéki idill

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Carmel tengerpartja

Úgy tűnik, hogy a kaliforniai Carmel-by-the-Sea több sztár figyelmét is felkeltette. Olyannyira, hogy itt van szállodája Clint Eastwoodnak, de Doris Day is elmondhatja magáról, hogy vendéglőtulajdonos. Eastwood régóta Carmel városának lakója, és még az előtt vette meg ezt a földterületet, mielőtt más befektetők nekikezdtek volna társasházak építésének. Eastwood szépen felújíttatott mindent, így jelenleg 31 szoba várja azokat a vendégeket, akik ízléses, vidéki környezetben szeretnének kikapcsolódni.