Repülhet a Wizz Air Kijevbe

Vágólapra másolva!
A Wizz Air bejelentette, hogy megkapta a magyar és ukrán hatóságok hivatalos jóváhagyását a Budapest és a kijevi Zsuljani repülőtér közti járat üzemeltetésére.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az [origo]-n is beszámoltunk, a Wizz Air nyerte el a jogot az új járat indítására, és a fapados cég közleményben megerősítette, hogy az eredetileg tervezett időpontban, 2012. december 14-én indul el az első Budapest-Kijev járat. Eleinte heti három alkalommal közlekedik majd, de a nagy keresletre való tekintettel a Wizz Air az ünnepek alatt, a decemberi és januári csúcsidőszakban is sűríti járatait, 2013. március 31-től pedig kibővülnek majd a repülési napok. A cég közleményéből kiderül, hogy az erre az útvonalra szóló jegyek összes korábban jelzett kormányzati korlátozását feloldották.

"Nagyra értékeljük a magyar és ukrán hatóságok együttműködését a Wizz Air repülési jogának ügyében" - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. "Az alacsony árainknak köszönhetően Budapest és Kijev között repülni végre megfizethető lesz mindenki számára, legyen szó pihenésről vagy üzleti útról. Izgalmas, hogy 2013-ba lépve még egy újabb piacon tudunk egyedülállóan alacsony árakat és kiváló szolgáltatásokat nyújtani" - nyilatkozta Váradi.

A Wizz Air összesen négy útvonalra jelentkezett be a Malév repülési jogainak kiosztása kapcsán. A cég szeptember 10-én jelentette be, hogy Tel-Avivba és Kijevbe megkapta a jogokat, mindkét desztinációra először lehet majd Budapestről fapados járattal, olcsón utazni. Októberben pedig bejelentették, hogy a Wizz Air a másik két útvonalon, vagyis Oroszországba és Törökországba is repülhet.