Visszatérnek a skandinávok a Budapest Airportra

2012.11.23. 15:55

A SAS skandináv légitársaság tavasszal kilenc új járatot indít Budapestre. Az SAS heti hat alkalommal indítja gépeit Koppenhágából, az oslói járat pedig heti háromszor érkezik majd Budapestre.

Hatalmas piaci offenzívába kezdett az SAS skandináv légitársaság, és ennek részeként Norvégiából és Dániából is új járatokkal tér vissza Budapestre - közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. Az SAS heti hat alkalommal indítja gépeit Koppenhágából Budapestre, hétfőtől-péntekig 12.40-kor érkezik az SAS-gép Budapestre, és 13.30-kor indul, vasárnap pedig 21.20-kor érkezik és 21.55-kor indul vissza.

Az oslói járat kedden, csütörtökön és vasárnap érkezik Budapestre. Az előzetesen leadott tervek szerint a két járatot többféle típussal, köztük Airbus A321-essel, Boeing 737 800-assal vagy 700-assal, illetve Canadair CRJ-900 típussal repüli az SAS. Az SAS azt is megerősítette, hogy a járatokat nemcsak a nyári menetrendben, hanem egész éven át kívánják üzemeltetni - olvasható a közleményben.

Az SAS skandináv légitársaság összesen 45 új járat elindítását jelentette be. Az új piaci lehetőségek kihasználásának része a két új budapesti járat elindítása. Korábban az SAS 2006-ig működtette a Budapest-Koppenhága, illetve 2009-ig a Budapest Stockholm járatot. Az új SAS-járatokkal az utasok mind a dán, mind a norvég fővárosban a nagy nemzetközi repülőteret vehetik igénybe, annak minden kényelmi szolgáltatásával együtt.