Már nem nyűg a gyerekkel a tranzit

Játszósarok a Liszt Ferenc reptéren, Budapest Airport
Vágólapra másolva!
A Budapest Airport átadta a vadonatúj Baby Lounge-ot, vagyis baba-mama várót a 2B terminál tranzit területén. A baba-mama várót a Budapest Airport még komfortosabbá és barátságosabbá alakította, ezentúl játszósarok, vidám színekkel és figurákkal dekorált fal, rajztábla és modern pelenkázó- és szoptatóhelyiség is található benne.
Vágólapra másolva!

Nagy változáson esett át a Budapest Airport 2B terminálján a frissen felújított Baby Lounge: vidám színek és otthonos hangulat várja a budapesti repülőtér legfiatalabb utasait. Olyan festést kapott a baba-mama váró, amely mesés, mégis nemzetközi hangulatot teremt. A színes rajzfigurák mellett 13 nyelven olvasható a felirat, hogy minek mi a neve. Az újragondolt váróban a gyermekeknek is élmény lesz a felszállás előtt a tranzitban eltöltött idő. A kisebbek számára berendezett, mintás szőnyeggel borított interaktív játszósarok, valamint a nagyobbaknak szánt minisátor-alagút remekül lefoglalja az örökmozgó csemetéket.

Forrás: Budapest Airport
Barátságos színek, nemzetközi környezet

A Budapest Airport a kismamákra is gondolt: egy függönnyel elválasztható sarokban kényelmes fotel nyújt lehetőséget a szoptatásra. További praktikus megoldás a baba-mama várótól csupán karnyújtásnyira lévő, modern pelenkázóhelyiség, valamint a mikrohullámú sütő, amelyben a csecsemők számára hozott anyatejet, tápszert vagy más italt melegíthetik meg az édesanyák.

Az első vendégek a XVIII. kerületi Martinovics téri óvodából érkeztek, mintegy harmincan, hogy alapos "terheléses próbának" tegyék ki a létesítményt. Legnagyobb meglepetésükre megjelent a Mikulás is, aki egyébként egész nap a reptér termináljain fogadta az utasokat.

Forrás: Budapest Airport
Az első vendégek a XVIII. kerületi Martinovics téri óvoda gyermekei voltak

"A többórás repülőút kimerítő és unalmas egy kisgyermek számára, a repülőtéri várakozás azonban mostantól nem lesz az" - mondta a váróhelyiség megnyitóján René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. Hozzátette: "Igazi meglepetést, különleges élményt szerettünk volna nyújtani utasaink számára, akik kisgyermekkel a nem schengeni országokba utaznak, így már nemcsak a SkyCourtban, hanem az útlevél-ellenőrzés után, a 2B Terminálon is találnak kifejezetten a számukra épített váróhelyiséget."