Kinyílik a világ Debrecen előtt

Keresi a kibúvót a Wizz Air a Ryanair gyilkos szorításából, fapados háború
Vágólapra másolva!
Első alkalommal landolt a debreceni repülőtér kifutóján a Wizz Airnek a hollandiai Eindhovenből érkezett járata szombat délelőtt, vasárnap pedig - a már eddig is meglévő londoni mellé - milánói járattal bővül a légitársaság repertoárja.
Vágólapra másolva!

Az eindhoveni a légitársaság második menetrend szerinti járata Debrecen és egy nyugat-európai nagyváros között - közölte Herdon István, a repülőteret működtető Xanga cégcsoport tulajdonos-igazgatója az MTI-vel. Az első járat 160 utassal a fedélzetén érkezett Debrecenbe, ahonnan 66 utassal indult vissza Eindhovenbe. A járat heti két alkalommal, szombaton és kedden fordul meg Debrecen és a hollandiai város között.

Herdon István elmondta azt is, hogy vasárnap újabb menetrend szerinti járattal bővül a debreceni légi forgalom: megérkezik a Wizz Air Milánó-Debrecen közötti gépe, amely ezentúl ugyancsak heti két alkalommal közlekedik az olasz város és Debrecen között. A London-Luton repülőtérre továbbra is hetente háromszor, márciustól pedig ötször közlekedik majd repülőjárat Debrecenből - ismertette Herdon István.

A londoni mellett az eindhoveni és a milánói járat sem csak azoknak hasznos, akik ebbe a két városba utaznak, de azoknak is, akik átszállással utaznak más úti célokra. Mint arról az [origo] nemrég beszámolt, a fapados járatokkal átszállással rendkívül olcsón, akár 20-25 ezer forintból el lehet jutni egzotikusnak számító országokba is.

Papp László (Fidesz), Debrecen alpolgármestere az első eindhoveni járat érkezése kapcsán az MTI-nek elmondta: az új menetrend szerinti járattal tovább erősödik a debreceni repülőtér regionális pozíciója, beleértve Kelet-Magyarország mellett a határon túli térségeket is. Papp László elmondta: a kormány kiemelt gazdaságfejlesztési projektként kezeli a debreceni repülőtér logisztikai és cargofejlesztését, s uniós forrásból 50 százalékos intenzitással, 1 milliárd 350 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogatja a légikikötőt. A debreceni a térség egyetlen repülőtere, amely közvetlen vasúti összeköttetéssel is rendelkezik - tette hozzá.