Felfújható gömbben zuhant a halálba

Zorb a halálba, felfújható gömbbel zuhant a szakadékba egy orosz férfi
Vágólapra másolva!
A 27 éves Gyenyisz Burakov és egy barátja január 3-án extrém kalandra vállalkozott: egy észak-kaukázusi síparadicsom havas lejtőjén egy háromméteres felfújható gömbbe szíjazva gurultak le. Az izgalmasnak ígérkező kaland katasztrófába torkollott.
Vágólapra másolva!

A zorb nevű műanyag gömb, amelyben a két férfi gurult, letért a kijelölt pályáról, és egy szakadékba zuhant. A tragédiát Burakov egyik barátja rögzítette.

A zorb üzemeltetői hamar észrevették, hogy a gömb rossz irányba halad, de már nem tudták megfékezni az utasok nélkül is 70 kilogramm súlyú golyót, így a zorb végül egy szakadékban landolt, zuhanás közben pedig több sziklának is nekicsapódott.

A gömböt egy kilométerre, egy befagyott tó jegén találták meg. A mikor a mentők megérkeztek, mindét férfi életben volt, de Burakov már a kórházba szállítás közben belehalt nyaksérülésébe. 33 éves barátja agyrázkódást és számos más sérülést szenvedett, de már elhagyhatta a kórházat.

A zorb új-zélandi kifejlesztői az eset után kikeltek az olcsó utánzatokkal dolgozó emberek ellen. A cég állítása szerint ugyanis sokan használnak olcsóbb anyagokból készült utánzatokat, emellett két ember szállítása a sporteszközben balesetveszélyes.