Jégből faragott mesevilág Kínában

Harbin Nemzetközi Hó- és Jégfesztivál, kína, harbin
Vágólapra másolva!
Bár a világ egyik legnagyobb téli fesztiváljáért elég messzire, az észak-kínai Harbinba kell menni, a Nemzetközi Jég- és Hófesztivál az idén sem okoz csalódást. Ismét több ezer csodálatos jégszobrot tekinthetnek meg a látogatók, és kiegészítő programokból sincs hiány.
Vágólapra másolva!

Immáron 29. alkalommal zajlik a híres harbini Nemzetközi Jég- és Hófesztivál, ahol az idén is a lenyűgöző hóból és jégből készült épületek, szobrok jelentik a legnagyobb látványosságot. A Szibériától nem messze lévő Harbint egyébként nem véletlenül nevezik a jég városának is: januárban a mínusz 30 fok sem ritka, így nem kell attól tartani, hogy idő előtt elolvadnak az alkotások. A fesztiválon belül a turisták kedvencének számító óriási, 600 ezer négyzetméter nagyságú jégparkban (Ice and Snow World) most is több újdonsággal készültek a szervezők.

Forrás: AFP

"Az idén a korábbiaknál is nagyobb dobással készült a park. Több a jég, és a látogatók már különböző interaktív programokban is részt vehetnek, ami igazán jó dolog" - mondta a brit Telegraphnak egy kínai turista. A mostani fesztiválra több mint kétezer jég- és hószobrot készítettek a művészek, köztük egy 48 méter magas kristályvárat.

"Az újdonságok közül ki kell emelni a szánkókat és az izgalmas kötélpályánkat. Emellett a gyerekeknek készítettünk egy kisvonatot is fából, így mindenki megtalálhatja a kedvére való programot" - nyilatkozta Vang Ceng-csüe, a park menedzsere.

A jégparkot különösen este érdemes felkeresni, mivel ilyenkor élénk, színes fényekkel világítják meg a szobrokat, ami még inkább varázslatossá teszi a látványt. A park február végéig tart nyitva, és általában többnapos, szervezett kirándulások keretében érkeznek Harbinba, illetve a fesztiválra a turisták.

Forrás: AFP

Forrás: AFP

Forrás: AFP