Innsbruckba megy a snowboardelit

Az innsburcki Bergisel stadion, Magyar Snowboard Szövetség
Vágólapra másolva!
Különleges hétvégére készül a snowboardosvilág február elején Ausztriában. Európa egyik legrangosabb snowboardversenye, a 20. évfordulóját ünneplő Air & Style összehozza a sportág jelenlegi ikonjait és az elmúlt két évtized legendáit az innsbrucki Bergisel stadionban.
Vágólapra másolva!

"A snowboard történetében talán soha nem lesz újra ilyen különleges esemény. Az a tény, hogy a sportág legendái még itt vannak köztünk, és eljönnek az Air & Style-ra, ékes bizonyítéka annak, hogy mekkora tisztelet övezi a versenyt a snowboardosok között" - nyilatkozta Andrew Hourmont, az Air & Style alapítója.

A február 1-jén és 2-án tartandó esemény programja a Burn Style Sessionnel kezdődik, amely az Air & Style 20 éves történetét ünnepli. Itt tényleg csak a stílus számít, amelyről többek közt 12 korábbi Air & Style-győztes gondoskodik majd. Terje Haakonsen, Jamie Lynn, Brian Iguchi, David Benedek, Mike Basich, Stefan Gimpl és Gigi Rüf is ott lesz.

Forrás: Magyar Snowboard Szövetség
Az eseménynek helyszínt adó innsbrucki Bergisel stadion

A szombati Billabong Air & Style már napjaink hőseiről szól. A World Snowborad Tour legmagasabb, hatcsillagos minősítésű versenyén 75 ezer eurós összdíjazásért küzd a 24 meghívott hódeszkás. Az indulók között ott lesz az előző évi győztes, Peetu Piroiinen, az Air & Style Pekingi kiadásának győztese, Yuki Kadono és olyan közönség kedvence is, mint Sebastien Toutant és Mark McMorris.

Az Air & Style a hagyományainak megfelelően erős zenei programmal készül. A pénteki napon Left Boy és a Die Fantastischen Vier szórakoztatja a közönséget, szombaton pedig a Kraftklub és Mac Miller fokozza a hangulatot.