Lengyelek építik a dubaji víz alatti hotelt

Vágólapra másolva!
Az idén elkezdődhet annak a látványos víz alatti hotelnek az építése, amely még Dubajban is egyedülálló lesz. A szálloda megálmodója és kivitelezője egy lengyel cég, a Deep Ocean Technology (DOT), a prototípust Lengyelországban, Gdyniában fogják felépíteni.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az [origo]-n is beszámoltunk, a Water Discus Hotel különlegességét az adja majd, hogy míg az egyik részét magasan a víz fölé fogják építeni, az épület a másik része a víz alatt fog elhelyezkedni 10 méter mélyen. A két fő, diszkosz alakú épületrész között lifttel vagy lépcsőn lehet majd közlekedni, és a 21 tenger alatti luxusszobát speciális fényekkel látják el, hogy a vendégek majd gyönyörködhessenek a nem mindennapi, víz alatti panorámában.

Forrás: deep-ocean-technology.com

A hotel megálmodója és kivitelezője egy lengyel cég, a Deep Ocean Technology (DOT), és az Emirates247.com cikke szerint a hotel prototípusát Lengyelországban, Gdyniában fogják felépíteni, méghozzá az Európai Unió innovációs programjának (Innovative Economy Programme) keretében kapott 16 millió zloty (1,1 milliárd forint) támogatással. A DOT honlapján kiderül, hogy a cég a támogatást egy olyan projektre nyerte el, amelyben tudományos célokat szolgáló, félig víz alatti építmény terveit valósíthatják meg. Az elvégzett kutatásokat és terveket felhasználva fog felépülni a Water Discus hotel.

Forrás: deep-ocean-technology.com

Tavaly már lehetett hallani arról, hogy a dubaji befektető cég, a Dubai World egyik alvállalata megállapodott a DOT-tal, illetve a projektben szintén részt vevő svájci BIG Invest Consulttal a különleges víz alatti hotelek és úszóvárosok fejlesztéséről. A Water Discus hotelt különleges szerkezetének köszönhetően ugyanis akár egy komplex üdülőparadicsommá is lehet bővíteni a lengyel cég szerint. Emellett az adott környezetnek megfelelően (vízmélység, partszakasz) változtatásokat is végre lehet hajtani rajta, és a diszkosz alakú részeket például bármikor ki lehet cserélni egy másikra. Sőt, az egyes modulokat is át lehet majd helyezni egyik helyről másikra, ha erre valamilyen okból szükség lenne.

"A Water Discus hotel projektje sok új fejlődési lehetőséget teremt a szállodai és turizmus szektor számára" - véli a BIG elnöke, Bogdan Gutkowski. Hozzátette, hogy az Egyesült Arab Emírségekben szeretnének létrehozni egy olyan központot is, amely a víz alatti hotellel együtt segítené az óceánok és tengerek élővilágának védelmét és kutatások végzését.

A hírek szerint Dubaj mellett a Maldív-szigeteken is érdeklődnek a különleges luxushotel iránt.