Százak emlékeztek meg a Malévról a Hősök terén

Malév-bucsúztató rendezvény Budapesten
Vágólapra másolva!
A Malév egykori dolgozói vasárnap este a Hősök terén gyűltek össze megemlékezni az egy évvel korábban leállt légitársaságról. Több százan beszélgettek egymással, egy táblán pedig az utasoknak mondtak köszönetet.
Vágólapra másolva!

Az eseményen többek között ott volt Leposa Edina pilóta, aki édesapjával, Leposa Attilával együtt repülte a norvégiai Torpba a Malév utolsó, a leállás előtt a flottához tartozó repülőgépét február 21-én. Akkor Leposa Edina a közelkörzeti légiirányítástól úgy köszönt el, hogy Horváth Charlie Nézz az ég felé című dalából énekelt egy részletet. A vasárnapi megemlékezésen ugyanezt a dalt Charlieval együtt énekelte el.

A résztvevők a Hősök terén repülőgépet formálva álltak össze, és a sötétben a mobiltelefonjaikkal világítottak, miközben az utolsó Malév- járat rádióforgalmazását játszották le a hangszórókból. A volt alkalmazottak közül többen egyenruhában jelentek meg, több jelen lévő pedig malévos zászlókat, felfújható repülőket lengetett.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A 66 évet megélt légitársaság több volt munkatársáról készített portrésorozatunkat itt találja, arról pedig, hogy mi történt azóta a magyar légi közlekedésben, itt olvashat.