Ürülék úszik a luxushajó fedélzetén

Carnival Triumph elsromlott motorral sodródó luxushajó a Mexikói-öbölben
Vágólapra másolva!
A több mint négyezer utast szállító, 101 ezer tonnás Carnival Triumph már két napja mozgásképtelen a Mexikói-öbölben, az utasok szerint egyre romlanak a körülmények a fedélzeten.
Vágólapra másolva!

A Mexikói-öbölben haladó óriás luxushajtó motorhelyiségében vasárnap reggel tűz keletkezett, azóta a hajó mozgásképtelenné vált, az áramellátását a tartalék generátor biztosítja. A Carnival Triumphot az áramlatok és a szél több mint 150 kilométerre sodorta a baleset helyszínétől.

Forrás: AFP/Egyesült Államok Parti őrsége

A tulajdonos hajótársaság már vontatóhajókat küldött a helyszínre, amelyek valószínűleg csütörtökre tudják elvontatni Alabamába a több mint háromezer vendéget és több mint ezerfős személyzetet szállító járművet. Hétfőn egy hajó élelmiszert szállított a fedélzetre, de az utasok szerint így is órákat kell várni az ételre.

Arról is beszámoltak az utasok, hogy a vécék telítődtek, ezért a vizelet és az ürülék szabadon úszik a folyosókon, és már a légkondicionálás sem működik a kabinokban. A sok beteg utas és a nem működő hűtőszekrények miatt egyre elviselhetetlenebb a bűz a fedélzeten. Ezen okok miatt sok utas már sátorban alszik a hajó fölső, nyitott részén.