Alkoholtilalomtól tartanak Egyiptomban

Egyiptom, nyaralás, Hurghada
Vágólapra másolva!
Miután az egyiptomi hatóságok szigorítani akarják az alkoholos italok árusítását az országban, sokan attól tartanak, hogy annak esetleges kiterjesztése az idegenforgalomra is csapást jelenthet.
Vágólapra másolva!

Mohamed Morszi kormánya - amely szoros kapcsolatban áll az iszlamista Muszlim Testvériséggel - a közelmúltban közölte, nem adnak ki több engedélyt alkoholárusításra néhány városi kerülteben, többek között a népes nagyvárosok újonnan épített alvóvárosaiban. "Nem engedhetjük meg, hogy a kicsapongás elterjedjen társadalmunkban" - idézte a Telegraph Nabil Abbaszt, az Új Városi Közösségek Hatóságának alelnökét.

Bár a tilalom valószínűleg nem fogja érinteni az ország kulcsfontosságú üdülőhelyeit - mint a Vörös-tengeri Sharm el Sheikhet -, a lépés felerősítette azokat a félelmeket, hogy a konzervatív vezetés irányvonala elrettentheti a turisták egy részét. Egy kairói online újság ilyen címmel közölte a hírt: "Az alkohol vége Egyiptomban".

Más elemzők ugyanakkor úgy vélik, a teljes alkoholtilalomtól eltántorítják majd az egyiptomi vezetést a józan üzleti megfontolások, hiszen az ország nehezen tudna megélni az idegenforgalmi bevételek nélkül. A turizmust egyébként is visszavetették az utóbbi idők sorozatos tüntetései.