Moszkva és Sármellék között hetente közlekedő új charterjáratot indít április közepétől november elejéig - közölte egy orosz tulajdonú utazási iroda hévízi menedzsere. Az új járattal az orosz turisták tíz perc alatt eljutnak a repülőtérről a legkedeveltebb orosz turistacélponthoz, Hévízhez.

Április 14-től november 1-jéig minden vasárnap közlekedik oda-vissza a domogyedovoi repülőtér és a Hévíz-Balaton Airport között a Tatarstan Airlines Airbus vagy Boeing 737-es, mintegy 150 fős kapacitású repülőgépe - közölte az 1000 Út utazási és ingatlaniroda hévízi menedzsere, Halasi Tibor. A járatokat az iroda és az egyik legjelentősebb orosz kiutaztató cég, a Devisu közösen szervezi.

Az utazási iroda képviselője hozzátette: több mint egy évtizede utaztatnak vendégeket Hévízre és a térség gyógyfürdőibe, a környéken számos orosz ingatlantulajdonos is van már. (Az oroszok hévízi jelenlétéről itt olvashatja riportunkat.) Az iroda  által szervezett utasok száma évente nagyjából 50 százalékkal emelkedik. Számukra eddig csak budapesti, bécsi vagy pozsonyi leszállással és további háromórás transzferrel tudtak a nyugat-balatoni térségbe utakat kínálni, de a charterindítással mindössze 10 percre rövidül a reptér és a szállodák közötti utazási idő.

Forrás: MTI/Varga György

Az 1000 Út a múlt év végétől január közepéig öt moszkvai chartergépet indított már Sármellékre, ezeken közel 700 utast hoztak a régióba az ortodox karácsonyi ünnepek idején. A közvetlen járatindítástól azt remélik, hogy jelentősen tovább nő a Hévízre, Zalakarosra és más gyógyhelyekre érkező oroszok száma.

A tavaly óta a hévízi önkormányzat üzemeltetésében működő sármelléki repülőtér honlapján megtalálható információk szerint az idén további három légitársaság gépeit fogadják rendszeresen. Március végétől a Lufthansa négy német nagyvárosba közlekedtet heti charterjáratokat, a Germania charterei április közepétől Berlint és három kelet-német várost kötnek össze Hévízzel, májustól pedig az AirBaltic menetrend szerinti járata is elindul Riga és Sármellék között.