Újabb luxushajón támadt a hánytató vírus

Vision of the Seas luxushajó, Royal Caribbean International
Vágólapra másolva!
Több mint 100 utast fertőzött meg egy vírus a Royal Caribbean International társaság egyik luxushajóján, amely pénteken tért vissza Dél-Floridába 11-napos útjáról.
Vágólapra másolva!

A Vision of the Seas nevű hajón a 2000 utasból 105-en kapták el a betegséget, amelyet gyaníthatóan norovírus okozott, míg a 772 fős személyzetből hárman betegedtek meg. A kór nem sokkal az indulás után felütötte a fejét, a megfertőzött utasokat karanténba zárták - idézi a Daily Mail a kapitányt.

Forrás: AFP/Alain Le Bot

A norovírus - különösen zárt helyeken - könnyen terjed emberről emberre, hasmenést és hányást okoz. A rosszullét általában csak pár napig tart, de a szervezet megfelelő hidratálása nélkül elhúzódhat.

A fertőzés újabb csapás lehet a luxushajókat üzemeltető társaságokra. A norovírus legutóbb decemberben, a P&O Cruises cég Azura nevű hajóján terjedt el, előtte nem sokkal a "pestishajóként" aposztrofált Orianán.

Februárban a Carnival Triumph utasai éltek át nehéz napokat a Mexikói-öbölben, amikor egy tűz miatt megszűnt a hajó áram- és vízellátása.