A Budapest Airport szerint nem biztatóak az idei kilátások a charterpiacon, a főszereplő Travel Service azonban nem aggódik a nyári szezonért - írja a Világgazdaság.

A lap hétfői száma szerint a mintegy 1200 regisztrált utazási iroda közül 25 vállalkozott idén charteres utazásszervezésre, míg egy évvel ezelőtt még 28 cég szerepelt a chartereztető utazásszervezők listáján.

"A tavalyi évben összesen 403 964 utasunk vette igénybe a chartergépek szolgáltatásait, ami kétszázalékos növekedést jelentett 2011-hez képest. Az idei kilátások nem biztatóak, elsősorban a csökkenő vásárlóerő miatt, de részben azért is, mert a fapados légitársaságok egy sor hagyományos charterdesztinációra nyitottak járatot" - mondta a Világgazdaságnak Hardy Mihály. A Budapest Airport kommunikációs igazgatója hozzátette: üzleti előrejelzésük 10 százalékos csökkenést mutat az idei évre utasszámban és egyszázalékos csökkenést chartergép-mozgásban.

Forrás: Wikipedia.com/MarekV

Farkas Attila, a Travel Service ügyvezető igazgatója a lapnak arról számolt be, hogy a nyári szezonban nem várható változás a tavalyi évhez képest. Mint elmondta, nem számolnak a desztinációk  csökkenésével, minden a tavalyi szintnek megfelelően alakul.

A változás csak annyi, hogy az idén nem a saját, nagyobb Boeingek, hanem lett testvércégük, a SmartLynx Airlines által üzemeltetett, kilenc fővel kisebb befogadóképességű, 180 fős Airbusok szállítják majd az utasokat.