Trónváltás miatt a vonat nem áll meg

Vilmos Sándor holland királyi herceg és anyja, Beatrix királynő
Vágólapra másolva!
A hónap végén, április 30-án iktatják be hivatalába az új holland uralkodót, az ünnepségre a szokásosnál jóval több turistát várnak, továbbá az érkező meghívottak miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani a városban - közölte a Külügyminisztérium konzuli szolgálata a honlapján.
Vágólapra másolva!

Beatrix holland királynő január végén jelentette be, hogy lemond a trónjáról. A 75 éves, 1980 óta uralkodó királynőt fia, a 45 éves Vilmos Sándor herceg követi a trónon. Beatrix királynő a valaha élt legidősebb női uralkodó a holland trónon, és az elmúlt években egyre több találgatásra adott okot, hogy mikor adja át a jogart fiának, aki IV. Vilmos néven lép trónra. Hollandiában a trónátadás általában még a regnáló uralkodó életében megtörténik.

A konzuli szolgálat az április 29. és május 1. között Amszterdamba utazóknak azt javasolta, hogy kövessék figyelemmel a folyamatosan frissülő információkat a királyi palota és a holland főváros honlapján.

Forrás: AFP/Patrick van Katwijk
Forrás: AFP/Patrick van Katwijk

Vilmos Sándor herceg és anyja, Beatrix királynő

A királyi palota előtti Dam tér várhatóan megtelik érdeklődőkkel, ezért a város több pontján kivetítőkön lehet majd nyomon követni a beiktatási ünnepséget. Az eseményre lehetőség szerint vonattal érkezzenek az Amsterdam-Zuid pályaudvarra - ajánlották a turistáknak.

Az amszterdami helyi tömegközlekedésre vonatkozó legfrissebb információk ezen a honlapon olvashatók.

Fontos tudnivaló, hogy a nemzetközi vonatok (ICE, Thalys, CityNightLine) április 30-án rövidített útvonalon közlekednek, és nem érintik az amszterdami központi pályaudvart. Az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtérről induló utasoknak április 30-án és május 1-jén a megszokottnál korábban kell kiérkezniük a repülőtérre a várhatóan nagyobb utasforgalom és fokozott biztonsági ellenőrzés miatt.