Újra gond volt egy Dreamlinerrel

Repülni akartak, pofára estek, Boeing 787 Dreamliner, szerelő Seattleben
Vágólapra másolva!
Újabb gondok vannak a Dreamlinerekkel, kényszerleszállást kellett végrehajtania egy, az Egyesült Államokból Japánba tartó gépnek Seattle-ben.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre Seattle-ben egy Boeing-787-es Dreamliner utasszállító repülőgép, miután a pilóta hibát észlelt az egyik hajtómű olajszűrőinek működésében. Az United Airlines légitársaság gépe a coloradói Denverből tartott Tokióba, és már a Csendes-óceán felett repült, amikor a meghibásodást miatt a pilóta úgy döntött, hogy azonnal visszafordítja a gépet.

A kényszerleszállás egy héttel az után történt, hogy megindult a közvetlen légiközlekedés Denver és Tokió között. Az elmúlt hétben műszaki hibák miatt már kétszer kellett késleltetni a két nagyváros között közlekedő járatokat.

A Dreamlinerek korábban négy hónapig nem repülhettek, miután az év elején több váratlan esemény történt velük. Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál. Májusban újra engedélyezték a gépek felszállását, de egy hónap sem telt el, és június elején újabb akkumulátorproblémák miatt nem tudott felszállni a Japan Airlines (JAL) egyik Boeing 787-es Dreamlinere. Néhány napra rá ugyancsak Japánban három Boeing 787-es útját törölték műszaki hiba miatt.