Foggal húzott el egy Airbust

2013.06.20. 17:56

Foggal húzta el a Budapest Airport 1. termináljának forgalmi előterén a Wizz Air magyar légitársaság egyik Airbus A 320-as típusú, 180 személyes repülőgépét Sinka "Popeye" Zsolt magyar erőművész, aki ezzel világrekordot állított fel.

A rekordot csütörtökön délelőtt, több mint 31 Celsius-fokos hőségben állította fel az erőművész. A különleges mutatványhoz a Wizz Air adta kölcsön az egyik gépet, amely két járat között egy gyors kitérőt tett az 1. terminálra. Ennek a gépnek a fedélzetén érkezett át a rekordkísérlet helyszínére Sinka "Popeye" Zsolt is - adta hírül a Budapest Airport közleménye.

Sinka Popeye Zsolt erőművész foggal húzta el a Wizz Air légitársaság egyik utasszállítóját a a Budapest Airport 1. terminálján.Forrás: Budapest Airport/Wizz Air

Az 50 tonnát meghaladó tömegű repülőgép orrfutójához erősített kötelet a fogai közé vette az erőművész, nekifeszült, és egyre gyorsuló tempóban húzni kezdte a gépet. A mutatvány végén a guruló repülőt a kabinban ülő pilóta fékezte le.

A hitelesítő mérésen Sinka "Popeye" Zsolt az ötven tonnát meghaladó tömegű A 320-as repülőt 52 másodperc alatt 39,2 méterre vontatta el.

Sinka Popeye Zsolt erőművész foggal húzta el a Wizz Air légitársaság egyik utasszállítóját a Budapest Airport 1. terminálján.Forrás: Budapest Airport/Wizz Air

"Kicsit tartottam a szokatlanul nagy melegtől, hiszen a korábbi főpróbán ideális hőmérséklet, nagyjából 15 fok és borult ég volt, most meg szinte lövellte az arcomba a meleget a 43 fokos beton" - fogalmazott a világrekord felállítása után Sinka "Popeye" Zsolt.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta, a repülőtér munkatársai egy ekkora repülőgép megmozdításához egy 265 lóerős dízelmotorral felszerelt traktort használnak, amelynek vonóereje 25 ezer kilogramm.

Sinka Popeye Zsolt erőművész foggal húzta el a Wizz Air légitársaság egyik utasszállítóját a Budapest Airport 1. terminálján, Airbus A 320Forrás: Budapest Airport/Wizz Air