Sípálya épül Londonban

Fedett sípálya Abu-Dzabiban, Ski Dubai
Vágólapra másolva!
Hatalmas fedett síközpontot építenek London külvárosában az Olimpiai Park mellett – jelentette be Boris Johnson polgármester. A 200 millió fontba kerülő létesítmény mérete a dubaji sípályáéval vetekszik majd.
Vágólapra másolva!

A 20 ezer négyzetméteres pályák valódi havat használnak mag, közülük a leghosszabb 300 méteres lesz - írja a Telegraph. A komplexum tartalmaz majd ugratókat a hódeszkásoknak is, külön pályák lesznek a toboggant (kapaszkodó nélküli szánkó) használóknak, és terveznek bele korcsolyapályát, és hójátszótért a gyerekeknek.

A kelet-londoni Stratfordban épülő központ kétszer akkora lesz, mint a jelenlegi hasonló brit létesítmények. Az egész évben működő centrum 2015-ben nyitja meg kapuit, és évi 3 millió látogatóra számítanak. Az ötlet először 2011 februárjában vetődött fel.

A Ski Dubai-ban így néz ki a síelés Forrás: Flickr/Filipe Fortes

A Ski Dubai egyébként 22 500 négyzetméteren terül el, 2005-ben nyitott és öt pályája van, köztük a világ első fedett fekete nehézségű pályája. A dániai Aarhusban viszont épp az év elejn jelentették be, hogy megépítik a világ legnagyobb fedett sídómját, amely összesen 3 kilométernyit belső és külső pályát tartalmaz majd.