Vágólapra másolva!
Megnövelték a biztonsági készültséget London Heathrow repülőterén, miután a hírszerzés hihetőnek mondott forrásból úgy értesült, mellimplantátumokba rejtett bombát viselő nők szállhatnak fel a fővárosból induló repülőkre.
Vágólapra másolva!

A nagy mell a legtöbb helyzetben előnyt szokott jelenteni a hölgyeknek, most azonban kifejezetten hátrányos lehet, ha az illető valamelyik londoni repülőtérről utazik. Alaposabb átvizsgálásra számíthat ugyanis a biztonsági kapuknál, miután a hírszerzési források szerint az al-Kaída terrorszervezet olyan öngyilkosságra készülő nőket küld a brit fővárosból induló gépekre, akik a bombát a mellükbe operált implantátumokban hordják – írja a Mirror. A lap szerint a szigorúbb ellenőrzés miatt a szokásosnál hosszabb sorok alakultak ki Heathrow repülőterén.

A feltételezések szerint az al-Kaída bombagyárosa, Ibrahim al-Asziri olyan bombát fejlesztett ki, amely becsapja a repülőtéri biztonsági kapukat azzal, hogy implantátumokba vagy testüregekbe rejtik el. Öngyilkosjelöltekből sincs hiány: nemrég több száz szélsőséges rab szökött meg Pakisztánban. Egy szakértő szerint a mellimplantátumokba rejtett bombát azzal lehet működésbe hozni, ha egy másik folyadékot fecskendeznek bele.

Az aggodalmak szerint a terroristák a PETN nevű robbanóanyagot használnák fel. Attól is tartanak, hogy kifejlesztettek egy olyan folyadékot is, amelyet a ruhában felszívva nem lehet felismerni. Egy ablak mellett ülő öngyilkos merénylő egy viszonylag kis robbantással is végzetes lyukat tud ütni a repülő falán.