Gazdaggá teszik a becsületes hajléktalant

Új százdolláros bankjegyek a washingtonban bankjegynyomdában.
Vágólapra másolva!
Gazdag ember lett abból a bostoni hajléktalanból, aki visszajuttatott tulajdonosának egy pénzzel kitömött elvesztett hátizsákot. Egy vadidegen jótevő gyűjtést indított a számára, eddig több mint 24 millió forintnyi dollárt dobtak össze a lelkes támogatók.
Vágólapra másolva!

Busásan kifizetődött a becsületessége annak a bostoni hajléktalannak, aki visszajuttatott jogos tulajdonosához egy pénzzel vastagon kitömött elveszett hátizsákot. Az eset még a múlt hétvégén történt. A 42 ezer dollárnyi értékkel - készpénzzel és utazási csekkel - megtömött zsákot egy kínai turista veszítette el, akihez sikerült visszajuttatni a csomagot.

Az erről szóló hír bejárta az amerikai és a világsajtót, és egy virginiai férfit annyira meghatott az eset, hogy úgy döntött, pénzgyűjtésbe kezd a becsületes hajléktalan javára egy közösségi finanszírozással foglalkozó (crowdsourcing) honlapon.

A számlára eddig több mint 110 ezer dollár adomány érkezett, és az összeg folyamatosan emelkedik.

"Nagyon nagy reményekkel töltött el az eset. És ez nem csak egy nagyszerű fickó megsegítéséről szól, hanem egy kinyilatkoztatás egész Amerika felé" - idézte a BBC brit közszolgálati adó híroldala. "Ha összefogunk, és közösen küzdünk egy célért, akkor előrejutunk."