Fapados céget alapított az Aeroflot

Fapados céget indít za Aeroflot, egy  Airbus A319 Moszkva felett
Vágólapra másolva!
Dobroljot néven diszkont-légitársaságot hozott létre az Aeroflot orosz légitársaság - idézte a Yahoo News hírportál az AFP hírügynökség jelentését.
Vágólapra másolva!

"A költségek csökkentésének köszönhetően a diszkont-légitársaság a vasúti jegyárakkal tud majd versenyezni" - közölte az Aeroflot vezérigazgatója, Vitalij Szaveljev az új társaságot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Moszkvában. A társaság az anyavállalatához, az Aeroflothoz hasonlóan Boeing és Airbus gépekkel repül majd. A nem dönthető ülésekkel felszerelt és üzleti osztállyal sem rendelkező repülőgépekre a jegyár mintegy 40 százalékkal lesz alacsonyabb a konkurens légitársaságokénál.

A Dobroljot első járatait 2014 közepétől Moszkva Domogyedovo és Szentpétervár, valamint nyolc másik oroszországi célállomás között indítja el, összesen nyolc Boeing 737-800 típusú gépből álló flottájával. A társaság azonban csak akkor kezdi meg működését, ha Oroszország megváltoztatja azokat a jelenleg érvényben lévő törvényeket, amelyek megtiltják a csak interneten árult és vissza nem téríthető jegyek értékesítését a légitársaságoknak - hangsúlyozta Szaveljev. "Erre várakozásaink szerint az év végéig sor kerül" - mondta.

A Dobroljot nevet eredetileg a mostani Aeroflot viselte működésének első nyolc évében, 1923 és 1930 között. Oroszországban két kísérlet is történt már diszkont-légitársaságok alapítására, az Avianova és a Sky Express társaságok azonban 2011-ben beszüntették működésüket. A külföldi diszkont-légitársaságok közül az EasyJet márciusban indított járatot London és Moszkva között, szeptemberben pedig a Wizzair Budapest és Moszkva között.