Könnyebb lesz Bázelbe és Moszkvába repülni

2013.10.22. 12:38

Márciustól naponta indul fapados járat Budapestről Moszkvába, és többször lehet elrepülni Bázelba is. Hétvégén indul az első fapados Dubajba.

Nem sokkal az után, hogy elindult a Wizz Air Moszkva-Vnukovóra közlekedő járata, a fapados légitársaság közölte: 2014 tavaszától, egészen pontosan március 31-től heti öt helyett naponta közlekednek a magyar és az orosz főváros között. A hatalmas piaci kereslet miatt további járatbővítéseket is bejelentett a Wizz Air. 2014. június 14. és szeptember 14. között naponta kétszer teszik meg a Wizz Airbus A 320-asai a Budapest-Moszkva útvonalat, idén karácsonykor és jövő húsvétkor pedig kiegészítő járatokat indítanak, annyira sok foglalás érkezett.

A Wizz Air a hét végén indítja első, igazán hosszú távú járatát Dubajba, amely először vasárnap délután 15.00 órakor landol Ferihegyen. Az utasok kényelmesebb kiszolgálásának részeként a Wizz Air honlapján ezentúl a vízumkérelmeket is egyszerűbben intézhetik a Moszkvába, Dubajba és Bakuba készülők.

A téli utazási szezonban indít újabb járatot a svájci Bázel és Budapest között az EasyJet. Az eddigi hétfő-szerda-péntek-vasárnapi járatok mellé 2014. január 31-től még egy csütörtöki gépet is indít az EasyJet, amelyet Airbus A 319-essel teljesítenek. Az EasyJet ezzel immár két svájci városba kínál járatokat, hiszen Genfbe naponta, Bázelbe pedig ezentúl heti öt alkalommal közlekednek.

Az új járatok elindulásával párhuzamosan október-novemberben újabb, őszi utazási kampányt indít a Budapest Airport a légitársaságokkal közösen. A céljuk az, hogy hétvégi városlátogatásokat kínáljanak az utasoknak, és rácáfoljanak arra a közhiedelemre, hogy külföldre utazni csak júliusban vagy augusztusban, az iskolai szünetben érdemes.