Ez itt egy üdülő

Bádogvárosként működő dél-afrikai hotel
Vágólapra másolva!
A dél-afrikai hotel vendégei azt is kipróbálhatják, milyen a gettóban élni. Wifi és padlófűtés azért van.
Vágólapra másolva!

Shanty Town, azaz bádogváros, az Emoya Estate része. Ez egy ötcsillagos üdülő, amely fürdővel és saját vadasparkkal is rendelkezik Dél-Afrikában. A bádogviskókból álló mesterséges település 52 vendéget tud elszállásolni, egy négyágyas kunyhó 850 randba (18 500 forint) kerül egy éjszakára, a reggeli 110 rand (2400 forint).

Forrás: Emoya.co.za

A koncepció az volt, hogy a gazdagok kipróbálhassák, hogy élnek a szegények. Ez azonban nem egészen valósulhat meg. A bódékban van folyó víz, áram és még wifi is. A berendezés sem túl lepukkant. Az ágyak tiszták és kényelmesek, van hűtő, televízió és bútorok. Meg padlófűtés. Ráadásul a vendégeknek az ajtón kilépve sem kell izgulniuk, hogy kirabolják-e őket, mert a terület tökéletesen biztonságos. Kint akár tábortűz köré ülhetnek gumiabroncsból készült székeken, és használhatják a kinti pottyantós vécét is.

Emoya Estate tulajdonosai a teljes afrikai élményként hirdetik Shanty Townt, amely kiváló csapatépítésre. Bírálói azonban ízléstelennek és sértőnek tartják a bádogvárost. Stephen Colbert amerikai humorista például ezt mondta róla: „Legjobb esetben érzéketlenség, legrosszabb esetben viszont szegénységpornó."

Forrás: Emoya.co.za
Forrás: Emoya.co.za
Forrás: Emoya.co.za
Forrás: Emoya.co.za