Ezek a legjobb all-inclusive hotelek

a mexikói Iberostar Grand Hotel Paraiso
Vágólapra másolva!
A világon egy mexikói, Európában egy török szálloda végzett az élen a TripAdvisor olvasói szerint 2013-ban.
Vágólapra másolva!

A legjobb all-inclusive szállodák a karibi térségben vannak – derül ki az amerikai utazási oldal olvasói felméréséből. A 2013-as ranglista élén az Iberostar Grand Hotel Paraíso szerepel, amely Mexikó Playa del Carmen üdülőövezetében található. A második a Royalton Cayo Santa María, amelyet a Kuba középső részének északi partjánál lévő kis szigeten építettek. A harmadik helyezett szintén egy mexikói szálloda, de ez Cancúnban, a Playa Mujeres strandon van, a The Beloved Hotel.

A mexikói Iberostar Grand Hotel Paraíso Forrás: Iberostar

Az olvasók értékelése alapján összeállított lista első tíz helyezettjét kivétel nélkül a Karib-tenger partjainál építették. Közülük öt mexikói, három a Dominikai Köztársaságban található, egy-egy pedig Kubában és Jamaicában.

Meglehetősen koncentrált az európai toplista is. Az első tíz all-inclusive szállodából öt Törökországban van. Az élen is egy török hotel végzett, a Voyage Belek Golf and Spa, amely Antalyától 40 kilométerre fekszik. A második – és egyben a legjobb nem török – szálloda az olaszországi Bagno Vignoniban található Adler Thermae Spa and Relax Resort. A toplistán szereplő hotelek között ez esik a legközelebb Magyarországhoz, Toscanában van, és nem tengerpart mellé épült, hanem gyógyfürdőjéről híres.