New York - Los Angeles 25 dollár oda-vissza

repülőgép, utasszállító, légitársaság, Delta Airlines
Vágólapra másolva!
Jókora karácsonyi ajándékban részesítette utasait a Delta, amikor csütörtökön elképzelhetetlenül alacsony árakon kínált bizonyos amerikai repülőjegyeket. A lépés nem szándékos marketing fogás, hanem informatikai hiba volt, de a megvett jegyek érvényesek maradtak.
Vágólapra másolva!

Egyes amerikai államokon belül (adók és illetékek nélkül) 5 dollár alatt, bizonyos államok között pedig oda-vissza 25 dollárért utazhatnak a szerencsések.

A Delta helyi idő szerint csütörtök reggel azonnal leállította a jegyfoglaló rendszerét, amikor észlelte a hibát, a program csak napközben lett újra elérhető.

Tazmun Nahar, a jegyárakat monitorozó skiplagged.com internetes oldal működtetője például időben kapott észbe, és miután meggyőződött róla, hogy nem átverésről van szó, néhány jó fogást be is zsebelt. Vett egy jegyet New York és Seattle között 25 dollárért, majd hármat New York és Los Angeles között, ugyanennyiért - írja a Wall Street Journal .

Hasonló hibák más légitársaságoknál is előfordultak már, és bár néhány cég a foglalási szerződése szerint ilyenkor nem köteles teljesíteni a vállalását, ettől általában eltekintenek.