Nyaralni nem csak a gazdagok mehetnek

gyógyfürdő
Vágólapra másolva!
Az idén már hatvankét pályázatra jelentkezhetnek a gyermekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékkal élők az Erzsébet-programban. A program szóvivője, Nagy Anna azt mondta, az első évhez képest megduplázták a pályázatok számát.
Vágólapra másolva!

A már meglévő táborokon felül 20 új tábort is választhatnak a gyerekek, például idén újdonságnak számít a röplabda-, szörf-, horgász- vagy népzenei tábor. A leghátrányosabb kistérségekben rendeznek napközis táborokat is, az egyhetes ellátás ötszáz forint lesz a rászoruló gyerekeknek. A táborok minden gyereknek nyitottak, a család jövedelmétől függően ezer, kétezer vagy éppen tízezer forintért. A fogyatékos gyermekeknek hét sporttábort hirdetnek meg a nyárra.

A nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak és fogyatékkal élőknek a szociális üdülési pályázatokat ajánlják, felnőttek ötezer, gyerekek kétezer-ötszáz forint befizetése mellett vehetik igénybe a lehetőséget. Nyugdíjasok számára bevezetik a fürdőjegyet. Ha a nyugdíjuk nem több havi 147 ezer forintnál, kétezer-ötszáz forint befizetése után az ország 60 gyógyfürdője közül válogathatnak. A pályázatokat már meg lehet találni az Erzsébetprogram.hu honlapon.

A fürdőbelépőkre február 15-ig, a szociális üdülési pályázatokra február 28-ig, az Erzsébet-táborokra március 20-ig lehet jelentkezni. Az elbírálásnál a beérkezés sorrendje számít.

Nagy Anna elmondta, az Erzsébet-utalványok forgalmazásának bevételéből idén 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre. A program eddigi két évében 250 ezer ember jutott üdülési lehetőséghez, mondta Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.