Teljes folyadékstop a moszkvai reptereken

Orosz rendőr vizsgál az utasok poggyászait a Domogyedovo repülőtéren, Moszkva, 2011. január.
Orosz rendőr utasok poggyászait vizsgálja át Moszkvában a domogyedovói repülőtéren 2011. januárjában.
Vágólapra másolva!
A nemzetközi szinten engedélyezett egy deciliteres kiszerelésű folyadékot sem lehet felvinni mostantól Moszkva két legnagyobb repülőterén, Vnukovón és Seremetyjevón a repülőgépekre. A tilalom vonatkozik a spray-kre, körömlakkokra, de a folyékony gyógyszerekre is.
Vágólapra másolva!

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint a Roszaviacija, az orosz polgári közlekedési hatóság a közlekedésbiztonság fokozása miatt hozta ezt az intézkedést, de a december végén, Volgográdban történt, 34 halálos áldozattal járó robbantások is indokolhatják a tiltást. Oroszország legnagyobb légitársasága, az Aeroflot Twitteren tudatta, hogy ez az intézkedés az összes légitársaságra vonatkozik.

A korlátozás mostantól a téli olimpia ideje alatt, illetve egészen a március 21-ig tartó paralimpia végéig tart. Egyelőre nincs hír arról, hogy más oroszországi repülőtereken is alkalmaznák a szigorú szabályozást. A kisebb reptereken eddig sem vették szigorúan az egy deciliteres korlátot, volt olyan hely, ahol félliteres ásványvizes palackot is felengedtek.

Egy hónappal az olimpia megnyitása előtt harckészültségbe helyezték az orosz biztonsági erőket Szocsiban, illetve hatályba léptek az orosz államfő példátlan biztonsági intézkedései is.