Percalapú kávézó nyílt Londonban

Ziferblat kávézó Londonban
Ziferblat kávézó Londonban
Vágólapra másolva!
A kávé, a tea és a keksz ingyen van, csak az ott eltöltött időért kell fizetni.
Vágólapra másolva!

A több órát egy kávé felett merengő vendégeknek valószínűleg nem lesz a kedvenc helyük a Ziferblat kávézó, amely Oroszország után most Londonban nyitott üzletet. Ott ugyanis percenként 3 pennyt kell fizetni az ott töltött időért, ám a fogyasztás ingyen van. A vendég annyi teát és kávét iszik, amennyit csak akar, sőt még a snackért sem kell fizetni. Nincs minimum idő sem előírva, így aki gyors, pár pennyből megúszhatja a kávézást.

A látogatók a belépéskor egy ébresztőórát kapnak, amit távozáskor leadnak. A vendégek magukat szolgálják ki a kávéfőző gépekből és a teáskannákból. A konyhában akár gyümölcsöket és zöldségeket is felvághatnak maguknak, és el is mosogathatnak maguk után. A kávézóban van egy zongora, egy lemezjátszó, és korlátlan wifi is rendelkezésre áll.

A Ziferblat szokatlan árazási stratégiája Oroszországban már bevált. Ott kilenc üzletet nyitottak az elmúlt két év alatt, és havonta 30 ezren keresik fel őket. A londoni egység a brit főváros Shoreditch kerületében kezdte meg működését.

Ivan Mitin tulajdonos a Guardiannek elmondta, hogy a kávézónak már számos törzsvendége van. „A londoniak fogékonyabbak egy ilyen koncepcióra, azonnal megértik az ötletet" – nyilatkozta az ötletgazda. „Mókás látni, hogy az emberek sorba állnak elmosogatni az edényeiket. Ez nem kötelező, de értékeljük. Még egymás edényeit is elmossák. Nagyon társasági. Úgy tekintünk a vendégeinkre, mint mikrobérlőkre, aki ugyanazt a teret osztják meg egymással."