Rodman az észak-koreai hotel folyosóján ürített

This photo taken on January 08, 2014 and released by North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on January 9, 2014 shows North Korean leader Kim Jong-Un (C), his wife Ri Sol-Ju (L) and former US basketball star Dennis Rodman (R) watching a b
This photo taken on January 08, 2014 and released by North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on January 9, 2014 shows North Korean leader Kim Jong-Un (C), his wife Ri Sol-Ju (L) and former US basketball star Dennis Rodman (R) watching a basketball game between former NBA players and North Korean players at Pyongyang Gymnasium in Pyongyang. THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE, AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. AFP PHOTO / KCNA via KNS REPUBLIC OF KOREA OUT RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO /
Vágólapra másolva!
A Kim Dzsong Unt meglátogató kosaras az utolsó nap eszméletlenre itta magát.
Vágólapra másolva!

Dennis Rodman észak-koreai látogatásai mindig nagy médiavisszhangot váltanak ki világszerte. Így volt ez legutóbb is, amikor a barátjának tartott észak-koreai diktátort, Kim Dzsong Unt köszöntötte fel születésnapja alkalmából. Azt korábban is lehetett tudni, hogy a volt kosaras ezen az úton sem vetette meg az alkoholt, erről beszámolt az Orgiónak többek között az a Budapesten élő amerikai befektetési bankár is, aki csatlakozott az oda utazó csoporthoz.

Most viszont újabb részletek jelentek meg Rodman botrányos viselkedéséről. A Free North Korea Radio jelentése szerint a játékost gyakorlatilag kitessékelték Észak-Koreából totális részegsége és fegyelmezetlen viselkedése miatt. „Rodman egyhetes ott-tartózkodása alatt végig részeg volt. Az utolsó éjszaka, mielőtt visszaindult volna az Egyesült Államokba, eszméletlenre itta magát, és mindent összehányt. Még a vizeletét és a béltartalmát is kiengedte a folyosón" – mondta egy forrás.

A Koryo Hotel alkalmazottainak és vezetőinek - akik tanúi voltak az esetnek, és akik rendet raktak utána - a jelentés szerint elakadt a szavuk az ilyen barbár és civilizálatlan viselkedés láttán. Az észak-koreai hatóságoknak jelentették is az incidenst, de azok nem akarták, hogy a történet futótűzként terjedjen el, mivel az Kim Dzsong Unra is rossz fényt vetett volna - írja a Korea Times.

„Szörnyű volt a bűz, és az emberek nemcsak Rodmant kritizálták, hanem Kim Dzsong Unt is, mondván, épelméjű ember nem barátkozhat Rodmannel. Ő egy állat." – számolt be a forrás az ott hallottakról. Rodmant távozásakor állítólag arra figyelmeztették, hogy soha többé nem fogadják őt újra, ha nem vesz részt egy alkoholelvonó kezelésen. A játékos hazatérése után be is vonult egy ilyen intézetbe.

Az Észak-Koreába irányuló turizmusról korábbi cikkünket itt olvashatja.