Többszobás lakosztályt bérelhet a repülőn

2014.05.05. 11:40

Saját fürdőszoba és inas is jár az Etihad Airways luxuskabinjához. Egy jegy majdnem ötmillió forint lesz.

Új szintre emeli a luxust az abu-dzabi székhelyű Etihad Airways, amely vasárnap mutatta be minilakosztályát. A 11,6 négyzetméteres rezidenciát az Airbus A380-as felső szintjének elején helyezték el, van benne nappali, hálószoba és saját fürdőszoba, valamint egy inas is jár hozzá.

A légitársaság már eddig is igyekezett megcélozni azt a tehetősebb ügyfélkört, amely hajlandó megfizetni a kényelmet a hosszú távú járatokon. Az első osztályon például külön szakács főz az utasoknak, a repülés közben pedig óvónőkre lehet bízni a gyermeket.

Kattintson a gépre a galériáért!Forrás: AFP/Karim Sahib

Az Etihad vezérigazgatója szerint a többszobás lakosztály nyilvánvalóan segít a légitársaságra terelni a figyelmet, de nem csak reklámcéllal alakították ki így a kabinokat. „Nem csinálnánk ezt, ha nem éreznénk, hogy pénzt csinálhatunk belőle. Ez egy felső piaci szegmens. Van rá kereslet" – magyarázta a koncepciót James Hogan a Skift cikke szerint.

Az Etihad a legkisebb a három öböl menti, államilag támogatott légitársaság közül, amelyek gyors fejlődésük révén átrajzolják az utasszállítás térképét. A mindössze 2003-ban indított cégnek 96 gépe van már, és 11,5 millió utast szállított tavaly. Több mint 220 új repülőre adott le megrendelést, köztük 10 Airbus A380-asra és 71 Boeing 787-esre, amelyeken már a vasárnap bemutatott kabinokat alakítják ki.

A társaság első ilyen gépe várhatóan decemberben repül majd az Abu-Dzabi–London útvonalon, egy jegy ára négyszer-ötször annyi lesz, mint egy normál első osztályú jegyé, azaz 21 ezer dollár körül (4,65 millió forint) egy irányba. Később New Yorkba és Sydney-be is lehet majd így utazni.

Kattintson a gépre a galériáért!Forrás: AFP/Karim Sahib