Nem díjazta a vicceskedő utaskísérőt az Air Berlin

Air Berlin repülőgép
Air Berlin repülőgép
Vágólapra másolva!
Standupstílusban köszöntötte a nürnbergi járat utasait egy légiutas-kísérő. Poénjain az utasok jót derültek, egyikük még rögzítette is az előadást a telefonjával, majd hazatérése után közzétette a YouTube-on, később pedig a légitársaság Facebook-oldalán. A videót több mint egymillióan kattintották, az Air Berlin azonban nem örül a sikernek.
Vágólapra másolva!

"Bernd Löwisch vagyok Bambergből. Én vagyok ennek a szenvedélyes kanadai kancának, a Dash 8Q-400-nak a vezető légiutas-kísérője” ‒ kezdte mondandóját „a vicces bambergiként” elhíresült 32 éves Air Berlin-alkalmazott, majd felhívta a figyelmet kolléganője soron következő táncmutatványára, mire a hölgy magasba emelte a kezében tartott biztonsági övet.

Ezután Bernd megkérte az utasokat, hogy kapcsolják ki a túléléshez egyébként elengedhetetlenül fontos mobiltelefonjaikat. Amennyiben nem tartják be az utasítást, mondta, kütyüiket elkobozzák, és elárverezik az eBay-en. A publikum nevetett, a második legnagyobb német légitársaság azonban nem díjazta a szórakoztató stílust.

Az előírásostól eltérő tájékoztatás veszélyezteti a biztonságot

A Facebook közönsége többnyire lelkesen fogadta a vicces bambergi újításait: „Friss és többnyire humoros”, „Szuper, adjatok neki fizetésemelést!”, „Tök jól oldja a repüléstől való félelmet”. Az Air Berlin vezetősége viszont elég mereven reagált. Azt a posztot például, amelyben valaki Löwisch szolgálati beosztása iránt érdeklődött, gyorsan eltüntették az oldalról.

Időközben "elbeszélgettek Herr Löwischsel", tette közzé az Air Berlin Facebook-csapata, és elmagyarázták neki, hogy az előírásostól jelentősen eltérő tájékoztatás veszélyeztetheti a biztonságot. A légitársaság azokra a híresztelésekre is reagált, melyek szerint Löwischt megrovásban részesítették, és kirúgással fenyegették meg.

"Bernd Löwisch továbbra is az alkalmazásunkban áll mint légiutas-kísérő, és a jövőben is gondoskodni fog arról, hogy utasaink kellemesen töltsék idejüket a fedélzeten” – nyugtatta meg a vicces utaskísérőért aggódókat a légitársaság.