A csak filmen létező szállodáról már több mint hetven véleményt írtak a felhasználók.

Váratlan helyen tűnt fel Wes Anderson nemrég bemutatott filmjének címadó helyszíne. A Grand Budapest Hotelt már a népszerű amerikai utazási oldalon, a TripAdvisoron is lehet értékelni más szállodákkal együtt, noha a valóságban nem is létezik. Így az sem véletlen, hogy a filmben kitalált ország, Zubrowka legnépszerűbb szállása lett a kommentelők értékelése alapján.

A több mint hetven értékelő közül az utolsó például ez írja: „A feleségemmel egy rövid időt töltöttünk a Grand Budapest Hotelben, hogy kiszálljunk a mindennapi mókuskerékből. Csodálatos volt. Olyan szép környezetben volt, mintha csak egy filmből vették volna, a személyzet szokatlan és csalafinta karakterekből állt, az épületnek pedig minden részletét alaposan átgondolták."

Forrás: Fox Searchlight Pictures

Egy másik ezt írja: „Észrevettem, hogy a 80-as éveikben járó, idős, szőke hölgyek még jobb szolgáltatást kapnak. Ezért már-már azt kívántam, bárcsak én is ilyen lehetnék."

Volt, aki arra panaszkodott, hogy nem tudtak neki töltőt találni az iPhone-jához. „Az egyetlen panaszom csak az, hogy a személyzet mintha egy másik században élt volna."

A TripAdvisor további kommentelésre buzdítja a felhasználókat, de a filmet nem látók kedvéért azért hozzáteszi, hogy foglalással ne próbálkozzanak, mert a hely fiktív, a valóságban nem létezik.