Fényképezkedés közben lezuhant egy lengyel pár a Cabo de Roca szikláiról

2014.08.10. 17:27

Európa legnyugatibb pontján, a Cabo de Roca szikláinál szeretett volna jobb látószöget találni a fényképhez egy lengyel pár, ezért átmásztak a korláton. Mindketten a mélybe zuhantak, és kisgyerekeik szeme láttára szörnyethaltak.

Fényképezkedés közben 80 méter mély szakadékba zuhant és szörnyethalt egy lengyel házaspár Európa legnyugatibb pontján, a portugáliai Cabo de Roca szikláinál szombaton.

A negyvenes éveiben járó házaspár jobb látószöget keresve átlépte a korlátot, és egy szikla pereméről a mélybe zuhant – közölték a portugál hatóságok.

A hatóságok helikoptert és 14 tűzoltót küldtek a mentésre, de már csak a két holttestet találták meg. A mentést nehezítette az omlékony talaj.

A Cabo de Roca az Origo szerzőjének felvételénFotó: Prókai Eszter - Origo

A tragédia a házaspár öt és hat éves gyermeke szeme láttára történt, a kicsik pszichológus segítségére szorultak. A szerencsétlenül járt szülők a gyerekeket kérték meg, hogy fotózzák le őket.

A Lisszabontól mintegy 30 kilométerre eső Cabo de Roca a portugál szárazföld és egyben a kontinentális Európa legnyugatibb pontja, a környéken járó turisták kihagyhatatlan célpontja.