Nem fértek fel a bőröndök a Wizz-gépre, mert fújt a szél

Rigában nyitja meg új bázisát a Wizz Air
Vágólapra másolva!
Amióta az iraki légteret a Wizz Air Dubajba tartó gépeinek ki kell kerülniük, hosszabb lett az útvonal, és több kerozin fogy. Ha ehhez még erős szembeszél is társul, akkor a csomagok egy részét itthon kell hagyni.
Vágólapra másolva!

Az utasok poggyászának egy részét nem tudták felpakolni a Wizz Air augusztus 10-i, Budapestről induló dubaji járatára. Ha ugyanis feltették volna, a repülő túlságosan súlyos lett volna ahhoz, hogy biztonságosan elérje az úti célját.

Rigában nyitja meg új bázisát a Wizz Air Forrás: Wizz Air

A háttérben két ok áll, egyrészt amióta az iraki légteret a katonai konfliktus miatt ki kell kerülni, megnövekedett az út hossza, és értelemszerűen az elfogyasztott kerozin mennyisége is. Másrészt a kérdéses napon erős ellenszél fújt, ami tovább növelte a gép fogyasztását.

Amíg tart az iraki konfliktus, és a szél is fúj a repülési magasságban, addig hasonló eset bármikor előfordulhat. A kényszerű korlátozás a Dubajból továbbutazók számára még inkább kellemetlen lehet.

A Wizz Air sajnálja

A légitársaság az Origo megkeresésére az alábbi közleménnyel válaszolt:

"A Wizz Air W6 2497 számú, augusztus 10-i Budapest–Dubai járata esetében a szokásosnál szigorúbb súlykorlátozást kellett alkalmazni a komoly szembeszél és az iraki légteret elkerülő módosított útvonal miatt. A súlykorlátozás betartása érdekében néhány utas poggyászát nem lehetett elhelyezni a csomagtérben. Az érintett összes utas poggyászát elszállítjuk a következő elérhető járattal. Azon utasok esetében, akik továbbutaztak egy másik járattal harmadik országba, a Wizz Air állja a csomag szállításának költségét. A Wizz Air őszinte sajnálatát fejezi ki az okozott kellemetlenségért, de utasaink, a légiutas-kísérők és a repülőgép biztonsága elsődleges fontosságú számunkra."