Összeverekedett a pilóta és a légiutas-kísérő

Saudi Arabian Airlines
The Saudi Arabian Airlines Boeing 777, hijacked while on a Jeddah-London flight, sits on the tarmac at Baghdad's Saddam International airport before taking off to Riyadh 15 October 2000. The plane left about 24 hours after landing in the Iraqi capital with its 90 passengers and 14 crew aboard. The hijackers, now in the hands of the Iraqi authorities, were both Saudi sergeants who called for an inquiry into human rights abuses in Riyadh and requested political asylum.
Vágólapra másolva!
Az utasokat leszállították, majd hat órát kellett várniuk Kairóban.
Vágólapra másolva!

A menetrend szerinti időpontnál hat órával később indult Kairóból a Saudi Arabian Airlines gépe, mivel közvetlenül a tervezett felszállás előtt nézeteltérés volt a pilóta és az egyik férfi légiutas-kísérő között. A vita tettlegességig fajult, ezért miután szétválasztották őket, a fedélzeten tartózkodó 153 utast leszállították a gépről.

Forrás: AFP/Karim Sahib

Az utasoknak a repülőtér várótermében kellett várniuk, amíg ismét felszállhattak a Szaúd-Arábiába tartó járatra. A légiutas-kísérő kézsérülését ellátták a repülőtéren, de a pilótát a szemsérülése miatt kórházba kellett vinni – írja a Daily Mail. Az nem derült ki, hogy min vesztek össze.