Üzleti utasokra hajt a Ryanair

Ryanair lehúzása, illusztráció
Vágólapra másolva!
Miközben mások a fapados modellt másolják, az ebben úttörő ír cég tőlük csábít el utasokat.
Vágólapra másolva!

A hagyományos európai légitársaságok és a fapados cégek üzleti modellje már jó ideje közeledik egymáshoz. Az előbbiek ugyanis egyre több elemet vesznek át a diszkonttársaságok árképzéséből, vagy maguk is vesznek, alapítanak ilyen cégeket, eközben a klasszikus fapadosok a felsőbb szegmensből is igyekeznek utasokat halászni plusz szolgáltatásokkal.

A folyamat most újabb fejezetéhez ért, miután a Ryanair bejelentette, hogy bevezeti az Üzleti Plusz szolgáltatást az üzleti céllal utazók számára.

Forrás: AFP/Frederick Florin

A 21 999 forinttól kínált csomag tartalmazza például a rugalmas jegymódosítást, ami azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló ülőhelyek függvényében akár az utazás napján is lehet a járatot ingyen módosítani egy aznapi korábbi vagy későbbi járatra. A korábbi változtatások esetében sem kell járatváltoztatási díjat fizetni, azonban a két járat ára közötti esetleges díjkülönbséget az utasnak ki kell fizetnie.

Feladott csomag, elsőbbségi beszállás

Az utas feladhat egy maximum 20 kilogrammos csomagot, a kézipoggyász fedélzeten történő elvitelére pedig garanciát vállal a Ryanair (utóbbi nem magától értetődő). Az erre alkalmas repülőtereken lehetősége van a gyorsabb biztonsági ellenőrzésre, amivel elkerülhető a sorban állás. Lehetőség van továbbá elsőbbségi beszállásra és az elérhető székek függvényében prémiumülőhely kiválasztására is, amely nagyobb lábteret és gyorsabb kiszállást biztosít. A további feltételek itt olvashatók.

A Ryanair a Travelporttal folyó együttműködés után hamarosan bejelent egy második globális ügynökségi partnerségi megállapodást is, amely lehetővé teszi, hogy az üzleti ügyfelek még könnyebben megvehessék ezeket a jegyeket. A cég közlése szerint utasainak több mint negyede már ma is üzleti céllal repül.