Pozsonyban a legolcsóbb a legénybúcsú

2014.09.23. 14:59

A sör Prágában kerül a legkevesebbe, Budapest a középmezőnyben. A legdrágább Ibizán tivornyázni.

A házasságra készülő brit fiatalok előszeretettel tartják legénybúcsújukat valamilyen külföldi városban. A fapados légitársaságok megjelenésével ugyanis gyakran olcsóbb elrepülni valahová, mint vonattal Nagy-Britannián belül utazni.

A No.1 Currency pénzváltó cég felmérést készített arról, hogy a népszerű célpontok közül hol a legolcsóbb egy görbe hétvégét csapni. Ehhez kiszámolta, hogy mennyibe kerül az adott helyre egy oda-vissza repülőjegy, a szállás egy éjszakára egy hostelben, egy korsó sör, egy angol reggeli, egy Big Mac, belépő egy nightclubba és egy focimeccsre, valamint egy taxifuvar.

Kelet-Európa kedvenc célpontja a brit fiataloknakForrás: Ulf Bodin - Flickr

Az összehasonlításból kiderül, hogy a legénybúcsú Pozsonyban a legolcsóbb a brit fiataloknak. A szlovák fővárosban a harmadába kerül egy kétnapos kiruccanás, mint a legdrágább Ibizán. A romkocsmáiról híres Budapest sem számít drágának, de csak a lista középmezőnyébe fért be.

A legolcsóbb városok
(szolgáltatáscsomag ára fontban)

1. Pozsony, Szlovákia             96
2. Dublin, Írország                  115
3. Tallinn, Észtország            128
4. Barcelona, Spanyolország 131
5. Budapest, Magyarország   154
6. Blackpool, Nagy-Britannia  165
7. Prága, Csehország             168
8. Berlin, Németország           188
9. Magaluf, Spanyolország     193
10. Ibiza, Spanyolország         302

Dublin kedvező helyezése meglepő lehet annak fényében, hogy ott a legdrágább egy pint sör, mégpedig 3,45 font (1400 forint). A repjegyek azonban nagyon olcsók oda Nagy-Britanniából, ami az ír fővárost a második helyre repítette.

A legolcsóbb egyébként a sör Prágában, ott mindössze 87 pennybe (350 forint) kerül egy átlagos korsó. Simon Phillips, a No.1 Currency igazgatója a Daily Mailnek épp ezzel – az olcsó sörrel, szállással és nightclub-belépővel - magyarázta a kelet-európai városok népszerűségét.