Mintha az égen úszna az ember

2014.10.29. 06:38

Az üvegfenekű medence egy kínai szálloda tetején van, 24 emelet magasságból lehet lenézni.

Nemrég közöltünk képes beszámolót a világ legnagyobb medencéjéről, most egy másik különlegességet mutatunk be. Ez a kínai Sanghaj egyik külvárosában található egy négycsillagos szálloda tetején, és attól egyedülálló, hogy túlnyúlik a falon. A medence alja üvegből van, így az úszó a 24. emeletről nézheti az alatta lévő utca forgalmát, a járókelők meg őt.

Úszni és repülniForrás: InterContinental Hotels Group

A Holiday Inn Shanghai Pudong Kangqiao medencéje 30 méter hosszú, 6 méter széles, és 1,5 méter mély. Az alját speciális üvegből készítették, hogy ellenálljon a terhelésnek. A különleges megoldással azt akarták bebizonyítani a tervezők, hogy városi környezetben is lehet egyedi élményt nyújtani.

A medence belülrőlForrás: InterContinental Hotels Group

A hatalmas ablakoknak köszönhetően a medencén kívül is páratlan látványban lehet részük a vendégeknek, hiszen Lucsiacuj felhőkarcolóit is látni lehet nyugágyakból. A 390 szobás szálloda egyébként 22 kilométerre van Sanghaj belvárosától, és 30 kilométerre a Shanghai Pudong Nemzetközi Repülőtértől.

A medencét a szálloda vendégein kívül még azok is használhatják, akik évi 2400 dollárért (585 ezer forint) klubtagságit vesznek az egészségmegőrző részleg használatára. A hotelben egyébként egy kétágyas szobát 729 jüantól, azaz körülbelül 29 ezer forinttól lehet kivenni.

A szálloda kívülrőlForrás: InterContinental Hotels Group

A szálloda anyavállalata, az InterContinental Hotels Group kérésünkre a fenti képeket bocsátotta rendelkezésünkre a különleges medencéről.